affordable care from affordable nurses

Modelul american al sănătății are de toate pentru toți. Nu-ți permiți să fii tratat de un medic adevărat? Nu-i nimic. Primești un asistent medical în stare să comande analize și să diagnosticheze. Valorează cam 85% din un doftor, că așa-l plătește asigurarea, și are obiceiul de a cere prea multe analize scumpe și de a prescrie prea multe zile de spitalizare, c-așa-i când ești penny wise and pound foolish.

via | /r/medicine

 

One thought on “affordable care from affordable nurses

  1. Physician assistant e altceva. Medicina e 4 ani de scoala dupa primii 4 ani de facultate. Poti sa cauti pe torent cartile lor de admitere la medicina (MCAT) si o sa vezi ca se pi.. pe ale noastre. Multi sunt nevoiti, dupa o facultate de liberal arts, sa bage si un master de 2-3 ani, ca sa poata intra la medicina.
    Physician assistant sunt educati in programe de 2-3 ai dupa facultate. Majoritatea primesc titlul de Master in Science. Evident ca cei care se duc acolo sunt mai slabi din start, si invata mai putin decat la facultate, insa nu se pot confunda cu felcerii de la dispensarul unde probabil erai dus cand erai mic.
    Ce-i drept e drept. In zonele rurale, drept de prescriptie pot avea si nursele. NU e neaparat de bani, dar vorbim de judete mai mari decat Romania, cu 50 de mi de locuitori imprastiati. NU o sa vina nici un doctor si nu vor fi fonduri suficiente pentru ca sa platesti salarii de doctor. Nu difera cu nimic de Yukon sau Northern Territories din Australia. Si nu difera nici de celebrul Spital Studentesc din Blevedere, Bucuresti, unde la cabinetul de chirurgie presta tot o nursa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.