there goes the neighborhood

La supermarketul din colţ a apărut o secţiune cu “prodotti tipici rumeni“:

Nişte mărar/leuştean uscat nu puteau să importe… Pufuleţi, eugenii şi multe versiuni ridicole ale unor produse deja disponibile, cu un singur silver lining: borşul pare adevărat.

13 thoughts on “there goes the neighborhood

  1. ai atacat-o pe madam la patriotismul de curbura. ti-ai permis sa faci misto de covrigii de boromir (LOL). n-au si niste oo de crevedia?

  2. aaaa.. mi s-a facut pofta de rulouri (sarmale?) din foi de vita de vie – am mancat ‘originale rmanesti’ o singura data, cu smantana pe ele – a fost ‘cea mai buna mancare din Univers’ :) Erau facute cu frunze verzi, culese direct, dar probabil ca si acelea la borcan sunt bune de un experiment culinar.

  3. Grrl, sarmale gasesti din kurdistan pana in romanistan, cel putin. imposibil sa nu fi mancat sau macar vazut sarmale in vreun restaurant turc, grec, libanez etc. ceva gen sarma. alea orientale sunt parca mai mici si mai dense si am vazut ca-s facute numai din foaie de vitza. romanii au profitat de vreme si au putut pune peste iarna foile de vita, sau cele de varza. si alea romanesti sunt mai mari, cred. cum sunt de fapt si chiftelele. alea romanesti sunt mai mari. si mititeii nostri, care se gasesc intr-o forma de chiftea orientala, am uitat cum ii zice au fost “descoperiti” din necesitate – daca nu stii pov., ti-o zic pe scurt.
    bunatatea/gustul vine din tipul de carne. cu cat are grad mai mare de grasime, cu atat va fi mai buna. evident si mirodenii. cele orientale tind sa fie mai “uscate”.
    eu vreau vechiul si fostul serbet! care e diferit de peltea, care si ea a disparut. vreau braga!

    madam, nu esti tu. asa de putine caracterizari? ‘ai ca poti. dar poate ca te ajuta fratiorul. eventual cu niste amenintari, mai ales de-alea personale.

  4. aha. un pic si de sindromul eminescian, huh? mai mic, asa, pe plan familial, cat sa dea bine la musafirii tratati cu serbet:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.