tânăra, căpitanul şi euroii

PDL – partidul lui Berlusconi – a încasat o lovitură serioasă în regiunea Lazio (cea cu capitala şi finanţarea aferentă) când s-a aflat că consilierii se dedulceau la bani publici pentru cheltuieli private. Liderul grupului PDL a fost ridicat de procurori şi a început să ciripească. Suta de mii de euro pe cap de consilier era alocată pe faţă şi trebuia cheltuită în scopuri politice însă banii au ajuns să finanţeze baluri mascate, mese la restaurante de fiţe, maşini, cumpărături la mall, etc.

Răspunsul partidului? Au luat cea mai tânără consilieră din manej – Chiara Colosimo, 26 de anişori –  şi au făcut-o lider de grup. Din păcate pentru ei Chiara e uşor fascistă şi când au filmat-o cei de la MTV acum 2 ani avea pe perete poza lui Corneliu Zelea Codreanu cu simbolul gărzii de fier şi următorul text:

Per noi non esiste sconfitta né capitolazione, giacché la forza di chi vogliamo essere gli strumenti è invincibile per l’eternità

Frumos, nu? Ia să vedem paragraful corespunzător din “Pentru legionari”:

“De la Icoană şi Altar am pornit, apoi am rătăcit o bucată de vreme purtaţi de valurile omeneşti şi n-am ajuns la nici un mal, cu toată curăţenia impulsurilor noastre. Acum cu sufletul greu, răzleţiţi, sfârtecaţi, ne strângem la adăpost, la singura căldură şi alinare, tărie şi reconfortare a noastră, readucătoare de puteri, la picioarele lui Isus, în pragul orbitoarei străluciri a cerului, la Icoană.

Noi nu facem şi n-am făcut politică, o singură zi în viaţa noastră. Noi avem o religie, noi suntem robii unei credinţe. În focul ei ne consumăm şi în întregime stăpâniţi de ea, o slujim până la ultima putere. Pentru noi nu există înfrângere şi dezarmare, căci forţa, ale cărei unelte vrem noi să fim, e etern invincibilă.

Nu putem discuta deocamdată în amanunte cauzele prăbuşirii sistemului de până acum. Să fie spus doar atât, în aceste clipe de zămislire nouă, să fie clar şi hotărât, spre a imprima caracterele noului sistem născând Lumina din lumină.”

Citatul îi aparţine de fapt lui Ion Moţa şi provine din articolul “La icoană” publicat în primul număr al revistei “Pământul Strămoşesc” pe 1 august 1927.

P.S.: Chiara Colosimo e pasionată de pugilat. Filme preferate: Fight club, Cinderella Man, Million Dollar Baby. Turnătorul pe care-l înlocuieşte la conducerea grupului PDL din consiliul regional spune că alocaţia ei era de 200000 EUR pe an

One thought on “tânăra, căpitanul şi euroii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.