corporația blândă suge la două state

Armata americană a folosit bani publici pentru a produce un vaccin împotriva virusului Zika, după care a acordat o licență exclusivă companiei farmaceutice Sanofi Pasteur pentru producerea pe scară largă și comercializare. Ministerul sănătății va adăuga alți bani publici pentru a finanța testele din fazele 2 și 3. Profitul va fi păstrat de corporație.

10 thoughts on “corporația blândă suge la două state

 1. Nu erai tu ăla care nu înțelegea de ce guvernul sprijină corporațiile, cînd produc ceva de bun obștesc?
  Hint: darpa, internet, Al Gore, penicilina, stiloul, diabetu’, alea?

  Deci – o companie face un vaccin.
  Costă parale să facă.
  Guvernu’ e interesat.
  Bagă bani în asta, să nu fie oamenii bolnavi.

  Asta-i “corporate welfare” la tine în cărticică?

  Plm mea… tu te uiți în oglindă cu mîndrie cînd scrii astea?

 2. Matale stai prost cu cititu’? Nu compania a făcut vaccinul, ci statul, după care l-a făcut cadou companiei.

  Cam cum făceau fasciștii cadou autostrada Torino-Milano unei corporații, că statului îi era rușine să facă profit de pe urma ei. La un moment dat, compania privată a dat faliment, statul a luat înapoi autostrada, a adus-o pe linia de plutire și a dat-o din nou unei companii private. C-așa-i în “lemon capitalism” – pierderi publice, câștiguri private.

 3. tot guvernul e ala care a platit bani buni pt. sperietoarea zika. nu se moare din zika si se poate trata cu paracetamol. mai mult, e destul de greu de confirmat 100% ca e zika si nu altceva.
  singurul efect serios este posibilitatea microcefaliei fatului unei femei gravide + zika. inca nu am gasit procentaje de microcefalici datorati virusului.
  in tot us-ul sunt sub 2000 gravide cu zika si vreo 5k cu totul.
  nevertheless, intr-o perioada aia de la CDC erau dati zilnic la stiri, hiperventiland si exoftalmici, ca vine zika si ne zombifica pe toti.

 4. 1%. more or less. deci din 2000 de gravide cu zika este posibil sa iasa 20 de microcefalici. este posibil: baietii scriu prudent “este asociat” si nu se datoreaza. este asociat= un corelat mai slab. asa ca 20 de microcefalici pot fi intre 0 si 20 datorati zika. acum, in mintea mea proasta, tu dai o afacere de miliarde pt. maxim 20 de microcefalici la 300+ milioane de fraieri?
  wtf!
  nu, nu au gasit antivirale specifice. paracetamolul e dat pt. scaderea temperaturii etc. trebuia sa pun ghilimeaua, da’ m-a zikuit trolul ala caruia ii dai atata atentie.

 5. @Blegoo, citat: “Plm mea… tu te uiți în oglindă cu mîndrie cînd scrii astea”

  Vaaaai, Nene Blegoo! esti senil de tot, nu mai esti in stare sa pricepi ca altii (mult mai tineri) sunt capabili de gandire obiectiva pentru care se pot uita in oglinda fara ‘procese de constiinta’ mega-partinitoare (cum practici dumneata). I say : Huo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.