poison d’avril

Fillet Oh! Fish e un documentar francez (dublat în engleză) despre contaminarea cu poluanți a peștilor din crescătorii – în special în Norvegia și Vietnam. Nicolas Daniel a făcut niște investigații interesante în 2014 care ar trebui să fie cunoscute atunci când se discută dacă beneficiile aduse de acizii grași omega-3 depășesc daunele provocate de toxine.

Etoxichina – antioxidantul folosit pentru a preveni râncezirea grăsimilor din furajele uscate produse din pește – nu e studiată suficient nici în ziua de azi. Organismul european pentru siguranța alimentară a scris în 2015 că nu are suficiente date pentru a trage concluzii. Poate le trage peste 50 de ani, când o să mâncăm toți meduze în loc de pește.

2 thoughts on “poison d’avril

  1. aoleu, bre, dar acum in postul de Paste – ma rog, cand o fi dezlegarea la peste, dar eu cam tot timpul mananc peste, indiferent de ‘dezlegare’ :) – ce sa mai mancam? ca si de verdeturi aud ca nu mai sunt ‘kosher’, adica ‘manarite genetically’, iar acum si pestele este plin de ‘chestii’ – ce sa mai mancam bre? Matale ce mananci? :-)

  2. E greu de găsit pește curat când am poluat mai toate apele, dar poți să-ți reduci expunerea limitându-te la pești tineri și mici – ăia care n-au avut mult timp să acumuleze toxine și nici nu prea au mâncat alți pești ca să se concentreze surprizele pe lanțul trofic.

    Eu încerc să mănânc ca un țăran mediteranean, în speranța că longevitatea li se trage de la dietă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.