râdem, glumim, dar nu deranjăm status-quo-ul

Ani de zile, comentariul politic și social cel mai relevant din SUA a fost făcut de comici. Cum nu aveau concurență din presa aservită aproape complet, faptul că foloseau glumițe în loc de argumente nu deranja pe nimeni. Nici faptul că aveau zero consecințe reale.

Problemele fundamentale ale aranjamentului încep să se întrevadă când Stephen Colbert participă la asaltul asupra Wikileaks cu un sketch ridicol despre Julian Assange. Nu contează că australianul refugiat de ani de zile într-o ambasadă a fost deconectat de la Internet sau că i s-a făcut o înscenare penibilă de trepădușii Partidului Democrat. Nu contează că în zilele astea s-au intensificat eforturile de a-l scoate din joc cu orice mijloace. Comicul patriot simte nevoia să informeze publicul hlizit că informațiile compromițătoare pe care canalul lui le ignoră în emisiunile serioase sunt de fapt liste de cumpărături, că Assange e “prieten cu Putin” – exact cum zice propaganda oficială, și că omul care-și riscă pielea pentru a informa populimea e un copil dezordonat pe care-l ceartă figura paternă a funcționarului de la ambasadă.

 

Advertisements

One thought on “râdem, glumim, dar nu deranjăm status-quo-ul

  1. nici nu inteleg ce rost mai are.
    clintoneasa castiga, orice s-ar intampla. oricum, si assange are partea sa de vina: ii cam place sa fie in limelight. una-2, un interviu, o dezbatere, macar 15 min. de skype. il mananca undeva sa fie pundit, sa certe establishmentul.
    da drumul la ce ai, fara comentarii si liota de interviuri dupa.

    deja lucrurile par sa se strice in ambasada boliviana, politia londoneza il asteapta cu motoare pornite, asa ca nu il vad bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.