absolut insatisfăcătoare

Fanteziile homoerotice ale dreptei absurdistaneze ating noi culmi mărețe în lupta pentru păstrarea sentimentului daco-creștin al ființei. Gabriel Liiceanu profită de șocul unui atentat – cu efectul a vreo două autocare cu șoferi obosiți – pentru a invoca “măsuri foarte ferme” luate de “oameni politici de ţinută, de forţă, de determinare”.

Deci tovarășii de ieri, capitaliștii de azi, visează la mâna forte care să strivească baubaul musulman. Un Burebista cu prezervativul pe cap sau măcar un Antonescu într-o uniformă virilă dar imună la farmecele feminine ale multiculturalității europene.

O mână forte care să păstreze valorile strămoșești. Da’ nu alea din Dobrogea unde turbocapitalistul Băse trăia până nu demult în pace cu turci, tătari, lipoveni, bulgari, țigani, etc. Valorile alea neaoșe gen “noi suntem aici pe veci stăpâni” și “ai mâncat salam cu soia?”. Separarea aia clară între stat și Catedrala Mântuirii Neamului. Între oameni și unguri. Între ortodocși și necredincioși.

Ăsta e sistemul nostru de valori și sălbaticii nu pot să se integreze în el. Poate nu primesc suficiente granturi de la marele licurici ca să ducă cultura europeană pe noi culmi de împliniri mărețe. Să le dăm și lor un pic de salam cu soia, poate le accelerează tranziția…

4 thoughts on “absolut insatisfăcătoare

 1. E limba de teflon, simbol al prieteniei între popoarele iubitoare de libertate și democrație:

  “Toate lucrurile astea n-au nici o valoare şi sunt absolut insatisfăcătoare pentru cetăţenii care suntem noi.”

  Care suntem și care este. Absolut. Insatisfăcătoare.

 2. :-( …
  Băi vere… lasă Base, lasă hoțiile de politicieni, lasă doctorate/plagiate/permanganate și alte alea… dar cînd un “filozof” (declarat) comite măcel de limbaj în halu’ ăsta… ce naiba… se duce dracului giudețu’!

  Serios zic, de la Marean V. n-avem pretenții, a crescut – vorba lui – pe stradă… dar de la Liiceanu?!? Dacă el scoate perle d-astea de limbaj… de la cine să avem pretenții?

  De la tine?
  De la mine?
  De la cine?

 3. Stefan, pune-o si pe Ana Blanduziei drept ps sau le, ca e si mai catastrofica decat Liiceanu. Eventual si poza aia secsi.
  Apropo de ps sau le, ala nu era ala. I-au dat drumul. Acum, dupa tz zile politia cere ajutorul populatiei.

  Blegule, tu il stii pe Pandelache, cel cu buze reci?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.