Америка

Războinicul cu față umană Wesley Clark vrea să rezolve problema tinerilor neliniștiți care se radicalizează prin suburbii prin internarea forțată în tabere de concentrare. Exact cum făceau cu civilii japonezi în cel de-al doilea război mondial (și într-o măsură mai mică cu civilii germani și italieni).

Și de parcă nu era suficient de absurd exemplul pozitiv al gulagurilor americane, generalul pizdii vorbește despre războiul nedeclarat împotriva unui inamic hiperbolic (teroarea) ca și cum ar fi un război real și cu un sfârșit ușor de identificat (sfârșitul terorii? dispariția teroriștilor? pax americana?). Iar dubioșii și cei care nu sunt suficient de loiali țărișoarei trebuie să stea la bulău până se termină războiul ăsta ciudat. Sau până mor.

Ăsta-i omul care candida la președinție în 2004 în jumătatea democrată a marii familii politice americane. Noroc că n-a trecut de primare.

via | /r/worldpolitics

 

Advertisements

2 thoughts on “Америка

  1. Asteptam asemenea declaratii incipiente. Nu de la Clarke. Omul poate s-a reorientat politic. Dar cum ziceam, ma asteptam sa se inceapa cu asa ceva, sa reinceapa isteria cu bunii sau mai putin bunii americani. O data, pt. ca republicanii par mai bine plasati pentru a lua presedintia si daca o vor face, cred ca vor avea si cele 2 camere ale parlamentului. Deci si puterea executiva si cea legislativa.
    A doua, care e mai serioasa, e legata de ce am citit sapt. asta despre cam cat vom mai avea de asteptat pentru a fi martorii cresterii cu 1m a nivelului marii. Multimea va trebui sa fie controlata, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s