every military age male

American Sniper e un film inspirat din fapte reale. Fapte reale gen invazia Irakului ca răspuns la atacul unor teroriști saudiți și existența văcarilor texani naivi dar patrioți care vânează căprioare de mici și sand niggers când cresc mari.

Drama lunetistului creștin criminal în serie care apără eroic țara cât mai departe de ea, dar e speriat de bombe când e în permisie, e depășită doar de condiția femeii care se căsătorește cu un militar, îi face doi copii și pe urmă suferă că nu-l vede pe-acasă. E grea viața în slujba patriei când oameni simțitori trebuie să se transforme în câini de pază și să apere oile de lupii cei răi. Din fericire lupii sunt ușori de recunoscut – toți masculii de vârsta înrolării dintr-o zonă de conflict plus femeile și copiii care umblă pe străzi cu bombe în buzunare.

Eroul nostru justifică numărul record de victime prin faptul că și-a protejat camarazii. Că așa e la război, mergi cu prietenii sa vezi lumea și vă apărați unii pe alții. Voi care sunteți oameni, nu dușmanii care sunt niște roboței tâmpiți, insensibili și răi la suflet.

Filmul se termină în coadă de pește, cu eroul reintegrat social care ajută alți veterani să-și învingă PTSD-ul prin tir cu pușca terapeutic până când unul din ei îl împușcă. Dar armele nu trebuie demonizate pentru faptul că ușurează extrem de mult crimele, după cum bine știe și regizorul. Sunt simple obiecte. La fel ca scaunele goale care sunt uneori interogate pe scena unor convenții republicane.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s