pentru patrie

Din seria “armata e gu noi”:

Militarii au tras fără milă în oamenii neînarmaţi. Comandatul care a dat ordinul, Carp Dando, este în libertate pentru lipsă de probe.

21 decembrie 1989, Cluj-Napoca

via | HotNews

Advertisements

6 thoughts on “pentru patrie

 1. Da’ soldățeii care a apăsat pă trăgaci… ei e nevinovați? Că cică ia fix juma’ de secundă să reorientezi țeava de la demonstranți la comandant…

 2. Stefan, cifrele oficiale pt. toata inghesuiala sunt cam asa: ~1100 de morti, din care >600 soldati. restul, 460 parca, sunt civili.
  Toti sunt de acord acum ca majoritatea omorurilor au fost dupa 21. Atunci s-a tras in nestire. Cazul astai are 10 sau 12 morti, noroc cu pozele aluia, interesant ca Nemes nu a fost omorat, desi era la cativa metri de soldati. Si mai citesc ca sefii lui Dando au cam facut puscarie, iar decizia luata in cazul lui a fost confirmata si la CEDO.
  Dar cel mai tare vad ca securistii si militienii erau buni. Ei nu au tras, de fapt nu au facut nimic, pesemne ca nu mai aveau sireturi la pantofi.
  La tensiunea care era atunci, adunata cu soldateii aia de mucava, ne-profesionisti, copii practic, se pot face multe scenarii. La scena pe care o vad, posibil ca ala sa fi ordonat tras in aer si copiii aia, speriati, or fi uitat naibii pe foc automat. Si sunt suf. 2 rafale mai haicana de 50-100 gloante, la distantele alea mici. Sau unul s-a speriat mai tare si a apasat pe tragaci si toti s-au luat dupa el. Si pana capt. sa urle la ei, aia scapasera gloante in mod aleatoriu.
  Daca voiau sa traga cu sistema, piata aia era maturata rapid. Cum a fost de ex. in Timisoara, in cei care erau pe scarile mitropoliei si care voiau sa se refugieze inauntru, numai ca usile erau inchise. Din ordinul…socrului lui Ponta.

  Dar da, armata a cam tras peste tot, dar nu numai ei. Un caz similar, da’ acum cu militie, a fost la Romana. Nu stiu cine a fost bagat la puscarie, daca, da’ erau trupe de militie.
  Si nu stiu daca mai tii minte, in per. 16-21, pe strazi erau patrule mixte politie-armata, sau politie-garzi. De obicei 3-4, multe cu caine, pustile cu gura in sus, deci aveau ordin de indreptat teava inspre scandalagii. Am vazut asta si in Brukes si in Cta. Deci armata, ca si militia sau cine dracu or fi fost in toalele alea, aveau ordine de sus de tot, pt. toata tara. Si cu chain of command in armata nu te joci.

  Pe mine m-ar interesa cine a incendiat Biblioteca U. Ca cica focul a fost cam ciudat…

 3. inca ceva, sa o ia naiba de deontologie. clipul cu rotta e doar prima parte, exact, dar exact pana la faza cu trasul. partea a II-a, stima. dar exista partea a III-a, cu pozele, paris match etc.
  deci faza cea mai importanta e uitata: ce a vazut si a auzit omul ala?

  cred ca e clar ca articolul schioapata.

 4. si cam ce s-a intamplat: http://stirile.rol.ro/Ofiterii-Florian-Caba-si-Carp-Dando-anchetati-din-nou-96416.html

  “In dosarul penal se arata ca fostul colonel Valeriu Burtea, seful direct al capitanului Carp Dando, i-a ordonat acestuia la plecarea din unitatea militara din Floresti sa traga in oameni daca situatia o va impune, pentru ca cei care protesteaza sunt “elemente declasate”. “Trageti in ei ca nu sunt oameni”, i-a ordonat colonelul Burtea capitanului Dando si militarilor din subordinea acestuia. ”

  si

  “http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83lin_Neme%C8%99”

  “Se pare că în două rânduri Călin Nemeș a avut contact fizic cu căpitanul Dando. Prima dată, acesta l-a îmbrâncit pe Călin și artistul a căzut la pământ. A doua oară, au căzut amândoi, moment în care s-a deschis focul la ordinul expres al căpitanului de armată care comanda dispozitivul.[4] Soldații au deschis focul către manifestanți fără avertismentele normale în astfel de cazuri. De asemenea, s-a tras înspre Călin Nemeș și căpitanul de armată care a fost și el rănit în incident.”

  cu ce e vinovat Dando, de fapt? pai normal ca nu mai erau avertismente, aia tavalindu-se pe jos. S-a tras aiurea, soldatii find speriati, capitanul lor fiind atacat.

 5. inca una:
  http://www.evz.ro/reportaj-arma-in-mana-persoana-i-revolutia-baricada-inter.html
  sa presupunem ca baiatul asta (atunci) spune adevarul. Cei de la Dalles nu au fost omorati de armata, ci de militie/secu/serviciile speciale (glonte in spate de la distanta mica? – posibil sa fi fost infiltrati printre demonstranti, EXACT ca in Kiev, miticii aia cu cagule si care trageau cu ambele maini, pozitie clara de profesionist).
  Ce e mult mai interesant: Milea a fost la U. Nu stiam asta. Si el nu stia de ordin de tras! Deci cine mama dracului a dat ordin de tras peste el, in paralel cu el??
  A tras Armata? da si nu, ca de obicei in Ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.