scandinavica

Din ’81 până în ’88 Ikea a cumpărat componente de mobilier de la Tehnoforestexport. The cost of doing business pe vremea lui Ceașcă era un mic comision care mergea direct în conturile Securității. Acum, la 25 ani de la căderea regimului, ne scandalizăm că imperialiștii finanțau comuniștii. Peste alți 25 de ani poate aflăm că securiștii au folosit banii din conturile alea ca să pună de-un capitalism sălbatic și de-o presă liberă.

via | /r/europe

 

Advertisements

5 thoughts on “scandinavica

 1. Eu zic ca-i mai igienic ca securistii care vandalizeaza de obicei sufragerii cu mobilier rococo sa-si ia intai libertatea de a-si curata bocancii de noroi. Apoi dupa ce-si schimba democratic si sosetele, pot sa se ocupe linistiti cu studiul efectului razelor de luna asupra cizmelor de guma.

 2. @stefan, true. in min. de export de pe vremurile de aur erau multe “firme”, companii de stat destul de relaxate inspre capitalism care faceau biznis (vindeau la pret de dumping) cu capitalistii, vanzand te miri ce. orice, de fapt. de ex. mierea era la mare pret/cautare, da’, again, nu oricine isi putea face stupi etc.
  da, chestia cu comisionul in contul secu era pt. toti, nu numai firmele romanesti de export, ci si pt. cei care lucrau afara. o parte din salariu li se lua pt. “tara”.
  da’ in firmele de export nu erau numai securisti. ei, astia (non-secu) au fost unii din primii care de ex…au facut posturi de radio in ro – si asta e un ex. minor. multe asemenea posturi, am aflat noi dupa, erau de fapt in retele europene. in prima faza nu au contat atat de mult banii, cat relatiile cu “strainii”. cine avea cele mai multe asemenea relatii?

  poate sg. parte buna a fost ca nu se taiau padurile in halul in care s-au luat la topor si drujba dupa ’89.

  neuroanchilozo, ce te doare pe tine de fapt? te bucuri de permisiunea de libera expresie, sau ce? ultimele comentarii au fost off-, da’ rau. + o hahaiala.

 3. Auzi conferentiare, fa matale bine si plange-te de offtopicul meu pe blogul tau. Promit ca o sa vin sa vad intr-o viata viitoare. Adresa ta e vizavi, daca te chinuie Alzheimerul si nu mai interfera rogu-te cand nu esti solicitat.

 4. dupa cum tu nu intelegi ca datul in barci este ignorat de seful tulumbei asteia, asa fac un efort sa iti explicitez ceea ce e vizibil de la o posta. mai lasa-l naibii in pace, cu alte cuvinte.
  pd alta parte, incepi sa devii amuzanta, ai stofa pt. lola #2. hahaieli galore, tocmai ai bifat si casuta pt. injuraturi, urmeaza blestemele. hai ca poti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.