Die PARTEI hat immer Recht

Titanic e cel mai important săptămânal satiric german. Un fel de Academia Cațavencu înainte s-o ia vântu’ (sau Le Canard enchaîné, dacă aveți perversiuni francofile). Cea mai mare realizarea a lor e un partid politic – Die PARTEI. Imnul oficial e cel al fostului RDG, faimos pentru refrenul în care se zice că “partidul are întotdeauna dreptate”. Organizația lor de tineret se numește HintnerJugend după numele secretarului general Thomas Hintner și are drept salutul oficial “heil Hintner”.

PARTIDUL îmbrățișează toate formele de populism și toate curentele din întregul spectru politic. Susține idei contradictorii pentru a obține cât mai multe voturi și folosește orice ocazie, oricât de mică, pentru a produce un delicios umor absurd. Printre propunerile lor sunt reconstrucția zidului Berlinului, invazia Liechtensteinului și crearea unui depozit de deșeuri nucleare în cel mai scump cartier din Berlin.

Președintele partidului e Martin Sonneborn – omul care a adus cupa mondială de fotbal din 2006 în Germania cu o farsă în care a trimis faxuri tuturor membrilor juriului promițându-le specialități culinare și câte un ceas cu cuc drept șpagă. Delegatul din Noua Zeelandă a cedat nervos și în loc să voteze cu Africa de Sud cum i-a zis propria federație, s-a abținut. Restul e istorie.

După o campanie cu sloganuri de genul “DA Europei, NU Europei!” și “Jos mâna de pe penisul german! NU penisului după norme europene!” au reușit să obțină un loc în parlamentul european. Sonneborn a declarat că vor mulge instituția ca un mic stat din sudul Europei și a explicat planul lor pentru un profit maxim: fiecare candidat din listă va sta o lună în parlament – suficient pentru a obține o pensie de 6 luni – după care își va da demisia și următorul de pe listă îi va lua locul.

via | /r/europe

 

Advertisements

One thought on “Die PARTEI hat immer Recht

  1. Asa si trebuie sa fie un partid, ca sa prinda la mase- usurel, simplutz, focusat pe trivialitati si persistent in inconsistenta lui. Adica fara pretentii de seriozitate overall.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s