cine învață istoria e condamnat să-i vadă pe cei din jur repetând greșelile trecutului

Pe un subreddit trădător de neam și țară a apărut un comentariu fantastic din care simt nevoia să citez următorul paragraf:

You folks seem to miss compassion at a grand scale. You have no compassion for the millions without health insurance. You have no compassion for those with mental illnesses and rather hand them to the prison system than to hospitalize and care for them (unless you have them live on the streets, which often leads to prison soon after). You have no compassion when trying juveniles as adults. You scare me. Stories like this one scare me because of what they say about the society that fosters such behavior.

Advertisements

5 thoughts on “cine învață istoria e condamnat să-i vadă pe cei din jur repetând greșelile trecutului

 1. Oare cati am mai gradua daca ni s-ar testa glanda empatiei la licenta? De fapt la admitere ar fi ideal, ar scuti lume fara nici o calitate umana pentru meserie sa-si piarda 6 ani de aiurea.
  Speaking of which,am constatat de-a lungul timpului ca in general nu e bine sa oferi opinii medicale daca nu-ti sunt solicitate. Motivele pt care populatia non-medicala nu le apreciaza sunt multe si diverse. Cu halatele e ceva mai complicat, fiindca oricand te poti trezi cu un ” who dafuq do ya think you’re talking to” dupa ceafa, insotit de referinte ireverentioase la adresa tuturor membrilor familiei, in functie de cat de tare ai calcat pe aroganta/superioritatea de casta. Si cine vrea asa ceva?

 2. Acum vad ca nenea care se vaita acolo provine din eurozona unde caldura umana se revarsa pe vremuri in valuri din cuptoare. In prezent presupun ca nici zapezile nu se mai topesc, for obvious reasons. Ca istoria e lunga, unii avem memoria in tiptop shape si oricum e complicat si obositor sa-ti dai singur palme.

 3. Stefan, sper ca nu incepi sa aluneci spre teoriile empatistului biciclist.
  Am citit cazul, ceea ce s-a intamplat a fost clar tortura.
  Pasajul pe care il citezi, cat si comentariile reddit, au multa dreptate, dar nu cred ca poti arunca anatema pe o intreaga tara datorita unui eveniment. Chiar si 100 similare.

  Da, cultura si civilizatia de aici pun accentul pe vina si nu pe redemption. Sau, redemption prin pedeapsa. Puscaria nu este pt. re-educare in principal ci pentru pedeapsa, “ochi pentru ochi” inca este inca in voga. In plus, gardienii sunt de multe ori niste brute, iar sistemul de puscarii este corupt. Si a mai fost si in Florida, tarlaua lui Jeb Bush, al doilea stat ca numar de executii pe an. Numai Texasul il depaseste, stim toti al cui fief.

  Dar asta nu inseamna ca nu exista compasiune. Numai exemplul celor care fac voluntariat pt. ajutorarea celor fara casa cred ca e suficient.
  In Europa chiar nu sunt probleme? Incepand cu Malta, tara in EU, continuand cu Italia si punand alaturi si super-civilizata Elvetie. Cazuri de abuzuri, de ucidere prin bataie etc. sunt si in puscariile europene. Asta inseamna ca tarile pomenite mai sus au lipsa de compasiune?

 4. in public inseamna gen cum hranesti pisicile si cainii de pripas.
  iesi cu galeata cu ciorba in strada. cu aia sunt de acord, ca nu de alta, cineva tre sa stranga dupa ei. cine strange?

  am zis eu asta? am spus: daca exista pb. si in europa, atunci sa zicem si despre ei ca nu au empatie?

  acum 30 de ani, acum 15 ani, asemenea comentarii erau extrem de putine, daca erau. de ce? pt ca nemtii, sa spunem, erau mai saracuti, ca tb. sa ii tina in brate pe fratiorii mai slabi. acum, cand sunt pe val economic, ii apuca blegia (nicio referire la notoria potaie). si daca nu i-as fi vazut pe vajnicii graniceri nemti care parcau avionul romanesc mai ‘aicana, ca pe niste leprosi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.