the war of terror

Războiul e prin definiție o serie de crime justificate ideologic, strategic, moral, etc. Țările civilizate au căzut de acord asupra unor reguli prin care aceste crime să fie comise. De exemplu se omoară între ei doar oamenii în uniformă. Civilii care nu sunt angajați direct în conflict și nu lucrează la obiectivul militar în timpul bombardamentului sunt lăsați în pace. Asta în teorie. În practică civilii sunt mai ușor de omorât și prin țintirea lor se creează teroare în populația generală cu efecte negative asupra forțelor armate. Raidurile aeriene asupra marilor orașe din timpul celui de-al doilea război mondial aveau ca țintă principală tocmai acești civili. Forțele angajate în conflict s-au rușinat suficient de asta încât să le declare erori de identificare a obiectivelor. Erau alte vremuri.

Astăzi, țările extrem de civilizate ignoră complet ideea de reguli în timpul unui conflict armat și sar chiar și pasul declarării războiului pentru a simplifica procedurile interne. Dușmanii sunt identificați, localizați și asasinați de către misterioase trupe speciale peste tot în lume. Cum nu există vreun proces legal sau vreo supraveghere din partea unei terțe părți, se mai fac și greșeli. La nivelul ăsta, greșelile se traduc în cadavre de civili. Cum asasinările se fac pe blat, nu se declanșează nici un scandal. Dacă morții erau adulți atunci erau sigur teroriști, dacă erau copii atunci e o consecință tragică a acțiunilor părinților lor – teroriștii.

Cu cât crește numărul de asasini crește și numărul de victime și numărul de greșeli. La un moment dat, greșelile devin majoritare și generează mai mulți dușmani în rândul civililor supraviețuitori. Așa apare nevoia de a lăsa cât mai puțini supraviețuitori. Ai reușit să radicalizezi și să asasinezi un cetățean al propriei țări undeva la mama dracu’ în Yemen? Asasinează-i și fiul adolescent ca să știi o treabă.

Pentru mai multe detalii despre noul mod de a conduce un război global modern și fără reguli vedeți documentarul Dirty Wars. Nu fiți șocați de imaginile cu cadavre de teroriști și copii de teroriști. E vina lor că n-au înțeles cum stă treaba cu licuricii.

Advertisements

6 thoughts on “the war of terror

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s