the forever war

Cineva (probabil mama Rusie) a interceptat o convorbire telefonică între Victoria Nuland – șefa diplomației americane în Europa și Eurasia – și Geoffrey Pyatt – ambasadorul american în Ucraina. Vreo patru minute din discuție au fost făcute publice și sunt suficiente pentru a întrezări lumea în care trăiesc cei doi diplomați: opoziția ucrainiană trebuie manipulată pentru a obține rezultatul dorit de leader-ul lumii libere iar ONU trebuie implicat cât mai mult pentru a da legitimitate operațiunilor și mai ales pentru a scoate UE din joc. Victoria nu înghite deloc Uniunea Europeană și zice la un moment dat:

So that would be great, I think, to help glue this thing and to have the UN help glue it and, you know, fuck the EU.

Interceptarea originală de pe iutubul decadent și o transcriere presărată cu analize făcută de imperialiștii de la BBC.

Advertisements

One thought on “the forever war

 1. nu e the forever war, ci cearta pe urmatoarea bucata de expansiune. unul a dat banul si celalalt vrea sa ii ia jucarica.
  comentariul meu amerloc ar fi asa: oricine cu 1 neuron inca palpaind ar fi realizat pana acum ca “rivulutia” ucraineana e finantata la greu. de la nivelul strazii: f. bine organizati, cu resurse se pare fara capat – cine le da nene mancare si apa si ceai si lemne?, pana la nivelul de sus: dealul cu FMI vs ajutorul rusesc.
  ucraina se zbate intre 2 oligarhii, se pare ca asta este modelul pt. sarmanii din est. o oligarhie este pro-rusa, cealalta pro-EU/vest. tanti ceea cu covrigi in cap e sefa vizibila a oligarhiei pro-EU/vest.
  care e miza? pai din partea rusiei e clara, iar din partea EU inseamna expansiune economica, iarasi o perioada de prosperitate, pt. ca nu se mai pot extinde in sud-est, turcii le-au dat pas si au aratat ca pot avea modelul lor de prosperitate. numai otelul care poate fi taiat si revandut, numai flota civila si militara, base e un pitic.
  si ca ultim argument, daca cineva mai crede ca aceasta rivulutie e chiar pe bune, adu-ti aminte de miticul ala, agitatorul ala valah platit de X si Y pt. “libertate”. a fost in presa, nu vb. de cine stie ce conspiratii.

  faptul ca madam aia s-a dus in strada e f. grav si incalca multe reguli ale etichetei. apropo, nimeni din vreo ambasada nu a calcat in pta universitatii, in 1990. nimeni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.