ştiri din blocul sovietic

Evo Morales, preşedintele Boliviei, se întorcea ieri din Moscova cu un avion aparţinând forţelor armate boliviene. În timp ce se afla deasupra Austriei, aproape de graniţa cu Germania, a fost informat că Franţa, Portugalia, Spania şi Italia îi interzic accesul în spaţiul lor aerian. Avionul a trebuit să se întoarcă şi să aterizeze în Viena. Poliţia a urcat la bord pentru o scurtă inspecţie. După 12 ore au putut să decoleze.

Explicaţii oficiale: motive tehnice; păi de fapt nu a interzis nimeni accesul – s-au întors din drum că aşa a vrut muşchii lor; inspecţia a fost făcută cu acordul preşedintelui bolivian.

Context: trădătorul de neam şi ţară Edward Snowden e blocat într-un aeorport moscovit (altul decât cel din care a plecat avionul, dar nu se ştie niciodată). Din zecile de ţări în care Snowden a cerut azil politic doar două au avut tupeul să fie obraznice cu americanii: Venezuela şi Bolivia. Trădătorului i s-a anulat paşaportul într-o măsură fără precedent pentru a facilita captura, tortura şi execuţia procesarea de către liderul lumii libere. Fără paşaport nu poate zbura cu o cursă comercială.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.