Ortodoxia online: naivitate sau prostie?

Plecând de la obişnuitul link WTF de pe /r/Romania am descoperit cu oroare o campanie anti-vaccinare legată de site-urile ortodoxe absurdistaneze. Totul a plecat de la nişte publicitate scăpată filtrurilor mele, undeva în partea de dreapta jos a site-ului ortodoxiatinerilor.ro. Între apeluri sadice la darwinism social unde cer părinţilor tâmpiţi să nu-şi vaccineze progeniturile e coperta cărţii “Vaccinurile: prevenţie sau boală?” scrisă de “Dr. Christa Todea – Gross” şi publicată la o editură cu cruce în logo.

Am căutat numele cucoanei pe Gogu să văd dacă chiar e medic (se pare că da, e un medic de familie care scrie ficţiune pe teme de boli infecţioase). Ce nu mă aşteptam să găsesc e avalanşa de site-uri ortodoxe care au îmbrăţişat bazaconia. Nu cred că e doar din cauză că madam e activă în mediul bisericesc din Cluj. Mediile religioase radicale au o afinitate crescută pentru teoriile conspiraţiei. Poate pentru că radicalismul nu se împacă cu raţiunea. Poate pentru că doar radicalii au mai rămas să apere nobilele idealuri ale ortodoxiei…

P.S.: Prefaţa e semnată de “Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă”, un “medic primar medicină internă, homeopat şi fitoterapeut“. Mda, homeopat şi fitoterapeut… Nu ştiu unde şi ce predă cretinul dar Facultatea de Teologie a Universităţii din Craiova are un prodecan cu acelaşi nume. Sunt sigur în schimb că lucrează la “clinica” Naturalia. De recomandat dujmanilor.

Advertisements

2 thoughts on “Ortodoxia online: naivitate sau prostie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.