12 thoughts on “Majestatea Sa Francisc Întâiul

 1. mai, voi v-ati gandit vreodata ca poate BC este una din foarte putinele institutii ramase care au ca miez ce este fundamental omului: morala?
  dincolo de acuzatii, de procese, de taxe luate-si-nedate, precum vaticanul este construit pe oasele lui Petru – in modul cel mai strict posibil, asa are la baza “oxigenul” necesar pentru ca omul sa existe sub forma actuala.

 2. evident ca trebuia sa fi facut ceva. nu avem hard facts, ingrosam. inventam. btw, cati din aia au stat la haga in boxa inculpatilor? s-a facut o carte alba/neagra/mov? nu, din cate stiu. asa ca oricine are un rol dubios, pana la noi ordine. label, for bleep’s sake. ramane ceva, hein?

 3. …trecand peste faptul ca noi romanii ar tb. sa tacem, din bun simt. tortionari au trait linistiti pana la noi ordine si nimeni nu a facut un an de puscarie in afara de fraierii din imediata vecinatate a lu’ ceasca.
  cati tortionari ai secu au facut puscarie, neuroanchilozo? daca nu am fost in stare ca macar 1 sa il ducem la haga, atunci ar tb. sa tacem naibii.
  nu mai pun ca aceiasi care publica emailuri ca dovezi irefutabile au dormit cu d’alde pinochet.

 4. @we
  urata aia botoxata de madame Kirchner parca nu-l inspira deloc – Padre Bergoglio are in poza aceea o privire ca Marlon Brando in rolul ‘Vito Corleone’ :)

 5. @we

  BC este una din foarte putinele institutii ramase care au ca miez ce este fundamental omului: morala

  noi catolicii tot dupa Biblie, respectiv testamentul nou, ne ghidam, ca si ortodocsii sau alti crestini – deci in ‘morala’ am avea, cum s-ar zice, un ‘numitor comun’, nu?

 6. da, in partea asta, da. de fapt toate religiile majore sunt de acord cu niste lucruri fundamentale. la implementare sunt probleme:)

  poza aia mi se pare f. misto dpv a ce e acum: noua ordine vs vechea. popa e imbracat extrem de sobru si doar lantul ala spune ceva de puterea si autoritatea sa. lantul e ascuns partial de haina, un fel de gheara in manusa, chestie favorita iezuitilor – sa nu uitam ca noul papa e iezuit, un ordin extrem de interesant si f. activ in america latina. si nu intotdeauna contra populatiei. iezuitii au fost cei care au incercat falanstere in america latina, cei care au considerat ca indigenii educati si lasati sa produca sunt mai utili Bisericii decat ca sclavi. etc. etc.

  maine ma apuc si eu sa acuz in emailuri pe X si Y ca nu au facut nimic pt. a il salva pe un unchi din mainile rusilor. sa imi vad si eu emailul in Der Spiegel…

 7. “In 2005, shortly before the Vatican conclave that elevated Cardinal Joseph Ratzinger to the papacy, Cardinal Bergoglio was formally accused by an Argentine lawyer in a lawsuit of being complicit in the military’s kidnapping of two Jesuit priests whose antigovernment views he considered dangerously unorthodox.

  The priests, whom he had dismissed from the order a week before they disappeared, were discovered months later on the outskirts of Buenos Aires, drugged and partially undressed.”

 8. c’mon, it’s ludicrous! la 1 saptamana (nu 1 ora) dupa ce i-a “dismissed from the order” — nu stiu ce inseamna, nu au mai fost iezuiti? au fost umflati la 7 zile! & au fost gasiti dupa cateva luni drogati si partial dezbracati. gasp! partial dezbracati!!! ce grozavie!! dar o vanataie-2, vreun picior rupt, ceva organe facute pilaf? aia au umplut gropi comune cu cadavre si noi vorbim despre 2 popi un pic scarmanati? e jenibil.
  culmea, in acelasi articol zice de aia cu SIDA, dar nu zici nimic de asta.
  da, nene!, a avut o atitudine dubioasa. ca 2 popi guralivi au ramas numai in unmentionables.
  culmea ar fi ca el sa fi fost ala care a intervenit pe langa militari sa le dea drumul la cei 2 nefericiti.

  Stefan!, la Pitesti oamenii erau facuti burgeri la modul cel mai propriu si nimeni nu a platit vreodata!! ba chiar au stat bine merci. si noi ne legam acum de un sughit.

 9. a, da, scrie de fapt: “he testified in 2010 that he had met secretly with Gen. Jorge Videla, the former head of the military junta, and Adm. Emilio Massera, the commander of the navy, to ask for the release of the priests.” LOL
  deci scapandu-le viata, a avut o atitudine dubioasa.
  ROFL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.