idiocracy, here we come

Comisia pentru educaţie a statului Virginia s-a uitat la rezultatele testelor şcolare şi a început să-şi smulgă părul. Testele nu pot fi simplificate mai mult, elevii nu pot fi educaţi mai tare. Singura soluţie e coborârea pragului de trecere. Doar politica oficială e “no child left behind” (în traducere liberă “repetentă-i mă-ta”). Pe de altă parte dacă se coboară prea mult pragul, cei câţiva elevi cu bun-simţ nu vor mai avea nici o motivaţie să înveţe. Soluţia finală a fost instituirea de baremuri diferite în funcţie de etnie: asiaticii trec testul cu 82% din răspunsuri corecte, albii cu 68%, hispanicii cu 52% iar negrii cu 45%. Dacă tot erau generoşi au instituit şi un prag de 33% pentru handicapaţi (de orice culoare).

Segregarea educaţională nu se limitează la Virginia. Florida discută o măsură similară aplicată planurilor cincinale de alfabetizare.

via | slashdot

Advertisements

4 thoughts on “idiocracy, here we come

  1. nu stiu cat de mult comenteaza lumea, dar serios ca eu ma entuziasmez cand vad ca-mi apare un post nou de al tau in google reader. thumbs up!

  2. virginia, daca nu ma insel, e locul celor mai bogati fosti stapani de sclavi. bumbac, familii cu john william the vth, chestii de astea.
    old habits seldom die.

  3. Deplasandu-ne un pic spre celalalt capat al intervalului, in functie de cat ti-s de capabile melanocitele, ai sau nu intrare in unele programe croite special pentru megastaruri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.