adevărul despre moşcrăciuni

Finlanda a devenit recent principalul exportator de moşcrăciuni. Nu sezonieri îmbrăcaţi în costume stilizate de cocacola, ci moşcrăciuni adevăraţi, capabili să lucreze zi şi noapte în mall-uri, să mearg la sute de serbări şcolare şi petreceri private. Se dau în vânt după turta dulce, au bărbi şi burţi adevarate iar manualul din dotare insistă asupra faptului că au fost instruiţi cu grijă pentru interacţiunea cu copiii.

Toate bune şi frumoase pentru economia finlandeză până când Jalmari Helander a dezvăluit dedesubturile afacerii. Moşcrăciunii sunt vânaţi ca nişte animale, anesteziaţi şi îmblânziţi cu metode inumane, după care sunt băgaţi în cutii de lemn şi transportaţi în toate colţurile lumii ca o marfă oarecare. Şi asta nu e tot. Când îmblânzirea nu e perfectă, moşcrăciunul regresează la starea lui naturală şi îi ucide pe cei ce încalcă un ciudat cod moral. Aţi lăsa aşa ceva să se apropie de copiii obraznici din mall?

După două documentare scurte, Helander a reuşit să facă un lung metraj în care povesteşte cum a început totul. Priviţi cu atenţie şi luaţi aminte. Următorul moşcrăciun pe care-l întâlniţi la petrecerea de X-mas a firmei s-ar putea să vină din Finlanda…

Advertisements

One thought on “adevărul despre moşcrăciuni

  1. pai sunt animale – nu era ala de 300 de ani regele padurii? si sunt si pe cale de disparitie.
    imblanzirea fusese ok, da’ aia care au transportat coletul nu au tinut cont de lista data de Rare Exports Inc: ai vazut ca vanatorii au gasit un rest de sticla de vodca in mess-ul ala cu sange si zapada. si ai vazut ce urat facea mosul la beutura si injuratura.

    lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.