miliardarul flămând şi nebun

A fost odată ca niciodată un miliardar impulsiv care-şi teroriza angajaţii şi-şi futea în cur clienţii în timp ce le şoptea vorbe dulci despre magia unui gadget pe care nu şi-l permiteau şi de care nu aveau nevoie. Armate întregi de sclavi lucrau pentru el în îndepărtata Chină iar clienţii abuzaţi în mod repetat luau credite şi stăteau la coadă pentru şansa de a pipăi nişte mărgele de sticlă colorată. După ce trăiau emoţia posesiei şi se mai uitau de câteva ori la keynote-ul magic ca să-l emuleze cum trebuie pe guru, scoteau cuminţi cardul de credit şi cumpărau alte mărgele virtuale din singurul magazin la dispoziţie. Şi clienţii erau fericiţi timp de câteva luni. Până la următoarea generaţie de mărgele…

Guru nu avea suficienţi sclavi pentru a produce mărgelele virtuale, aşa că a păcălit nişte meşteşugari să-i plătească 100 de marafeţi pe an pentru dreptul de a vinde în magazinul lui plus 30% din preţul de vânzare. După ce a văzut câţi au pus botul la treaba asta, a început să-i fută în cur şi pe ei.

Banii curgeau gârlă pentru că miliardarul era în continuare flămând. Nu dădea bani de pomană nimănui şi nu-i păsa de mediul înconjurător. Era budist şi capitalist, genial în a lua banii fraierilor şi idiot în a-şi trata cancerul pancreatic (a amânat operaţia timp de 9 luni crezând că se vindecă prin diete magice, bată-l Buda să-l bată de tembel). A stat pe tron până în ultimul moment, savurând adulaţia victimelor şi rânjetul acţionarilor. A murit la 56 de ani şi a lăsat în urmă o grămadă de mărgele, sclavi şi victime cu lacrimi în ochi. Nu se ştie ce nume avea sania lui din copilărie.

Advertisements

3 thoughts on “miliardarul flămând şi nebun

  1. Wow, de unde atita ura/frustrare impotriva cuiva (da, am auzit si eu ca ar fi fost un sef dificil) cu care, banuiesc, n-ai avut de-a face vreodata si caruia, pe de alta parte, mai toata lumea buna (chiar si inamicii lui adevarati) ii recunosc multe calitati?!

  2. budist si nu dadea de pomana, budist si lipsa de respect fata de oameni, budist si egomaniac – se punea co-autor pe mai toate gadgeturile. ca era vegetarian nu inseamna ca era budist. ca se numea budist nu inseamna ca era budist. e la fel cu acele corporatii care fac tai-chi si se maimutaresc ca adopta o atitudine taoista fata de viata (lol!, taoism/budism & corporatism).

    aia cu cancerul pacreatic nu am stiut-o. poate ca a vrut sa arate el ca e mai tare decat doctorii si a ajuns in pamant (word of caution to all who use “alternative” medicine bullshit).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.