anulat din cauza defecţiunilor tehnice

Majoritatea magazinelor chinezeşti din Roma sunt închise astăzi. Dar să încep cu începutul. Raffaele Bendandi a fost un astronom şi seismolog amator. ‘Amator’ în sensul că nu a avut studii de specialitate. A avut în schimb teorii extravagante. Una din ele zice că poziţia lunii în raport cu alte planete determină cutremure. Din cauza unui cutremur care a avut loc la doar 2 zile de una din multele preziceri, omul nostru a devenit faimos. Înţelepciunea populară i-a cotrobăit prin manuscrise şi a găsit o însemnare de genul “11 mai 2011, cutremur Roma”. Panică totală. Scapă cine poate. Se pare că chinezii sunt mai nevricoşi din fire, pentru că au fugit în masă. Nici băştinaşii nu se simt mai bine şi cine nu a avut brusc cheful de a-şi vizita rudele din afara oraşului bate darabana pe tăblia biroului şi se uită nervos la ceas.

6 thoughts on “anulat din cauza defecţiunilor tehnice

 1. fâs. câte cutremure cu dărâmat de ziduri și oameni morți ai pe zi în europa? când a fost ultimul, de fapt? așa știu și io geologie, nu tre’ să-mi dai linkuri.

  io râdeam de coincidență

 2. ia de aici tapire:

  http://www.emsc-csem.org/#5

  si numara pe abac cate cutremure au fost in ultimele 2 saptamani in europa. si dupa aia numara pe un abac separat cate au fost in italia numai.

  de ieri pana azi a mai fost un cutremur in polonia de 4.5 – suficient de bun ca sa dea jos niste paiante (zidurile se darama cand sunt prost facute – nu degeaba cutremurele serioase din turcia se lasa cu morti).

  duh!

 3. elfule, văz că le ai cu google, zi-mi și mie (pă abac) când a fost ultimul cutremur în bazinul mediteranean care s-a lăsat cu morți, răniți, clădiri avariate, prima pagină la știri, et caetera, și dupe aia calculăm niste probabilități.

  și-am zis io că cutremurul e fost provocat de lună? – nu, am zis că e o coincidență haioasă. da’ te poti tu abține de la șansa de a-i mai da una peste moacă tapirului?, nu, chiar cu riscul de a repeta ca un papagal ce-a sugerat deja ștefan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.