piticii atomici

Ieri am deschis televizorul chiar la conferinţa de presă comună a cuplului comic Berlusconi-Sarkozy. Se burzuleau pe rând la câte un pupitru, explicând populimii cum au rezolvat ei tot ce era de rezolvat.

Dar s-o luăm cu începutul. De când a început hărmălaia în Libia, colonelul a fost prea ocupat şi dezinteresat să mai căsăpească emigranţii africani care visau la Europa, aşa că afluxul de disperaţi în Lampedusa s-a triplicat. O parte din ei se îneacă din cauze naturale, alţii din cauză că nu vrea nimeni să-i salveze (Malta dă un bip la Garda de Coastă italiană, ăia o mai freacă juma de oră să se termine meciul, când ajung lângă barca burduşită cu ilegali marea e prea agitată aşa că le mai trebuie o oră pentru manevre de apropiere, iar când sunt la 1-2 m, ca prin miracol barca se răstoarnă şi problema imigraţiei se rezolvă de la sine). Cert e că o bună parte din africani au reuşit să supravieţuiască şi să ajungă pe mica insulă care e mai aproape de Africa decât de Italia. În mod normal de acolo sunt duşi cu avionul în peninsulă pentru detenţie (maxim 6 luni, fără avocaţi, fără proces) şi expulzare sau azil politic. De data asta Berlu i-a lăsat pe insulă, într-o mizerie de nedescris, să se coacă. Şi la un moment dat, s-a copt o criză de toată frumuseţea.

Lampeduzanii ţipau că devin minoritari, africanii ţipau de foame, sete, frig, boli, etc. şi în momentul ăla Berlu şi curtenii au început să ţipe “criză fără precedent” şi să ceară ajutor (financiar) de la uniunea europeană. UE s-a uitat la el cu răceală, a ridicat sprânceana stângă, i-a atras atenţia că imigranţii veniţi pe mare sunt mai puţin de 10% din totalul de imigranţi, după care i-a întors spatele. Berlu nu s-a lăsat. Cum majoritatea africanilor erau din Tunisia şi vorbeau franceză, le-a dat permis de şedere temporar şi le-a arătat unde-i Franţa. Aici intră în scenă celălalt pitic. Sarko, când a văzut una ca asta, a trimis jandarmii la graniţă să respingă orice individ negricios şi cu accent de colonie. Când jandarmii nu au mai făcut faţă, a blocat trenurile pe direcţia Italia-Franţa. Chestia e că mai erau şi albi care mergeau cu trenul aşa că a ieşit scandal si a fost nevoit să renunţe.

Gurile rele au început să vorbească despre o suspendare de facto a tratatului Schengen făcută fără preaviz de soţul fotomodelei. De parcă tratatul ăla e şi pentru oamenii de serie C. Cum nu putea să zică ceva despre permisele temporare ale lui Berlu, a zis că motivul respingerii e argent-ul insuficiente de care dispuneau tuciuriii. Sună cunoscut? [pauză de înjurat vameşul care mă acuza că am doar 490 de euro în loc de 500 acum vreo 4 ani când am evadat. Asta după ce i-am dat şpagă diferenţa de 10 prin metoda Atlassib lui şi colegilor săi unguri, pupa-i-ar Văcăroiu pe gură]

Când a văzut Sarko că pierde alegerile din cauză că nu e suficient de nazist, şi-a zis “sa sufi, şaize” şi a venit cu paşi mărunţi dar repezi în vizită oficială la Berlu. Nu ştiu ce au făcut în spatele uşilor închise, dar când au ieşit la lumină Berlu suferise un transplant de idei. De unde nega vehement faptul că avioanele italiene fac ceva care seamănă a război în Libia, acum a anunţat că Italia va ataca ţinte militare cu o precizie fenomenală şi nu va zgâria nici un civil. Până şi partenerii lui de guvernare leghişti au rămaşi surprinşi. Nu că-i durea de constituţie unde se zice că “Italia repudiază războiul”, dar îi sperie invazia refugiaţilor libieni care riscă să le corupă puritatea rasială. Surprizele nu s-au oprit aici. Berlu ne-a informat ceremonios că împreună cu Sarko a ajuns la concluzia că tratatul Schengen poate fi modificat pe ici pe colo prin părţile esenţiale. Mai mult, din moment ce dezastrul japonez a încurcat planurile de reintroducere a energiei nucleare în Italia (stârpită prin referendum după Cernobâl) şi se aşteaptă la un eşec răsunător la noul referendum din vară, va amâna cu un an legislaţia. Să mai uite lumea. A, iar tehnologia nucleară va fi cumpărată de la franţuji, că ei se pricep. Nu se ştie de unde se cumpără uraniul care mai are un pic şi se termină.

După cum vă puteţi imagina, Sarko a crescut 1cm de fericire. În plus faţă de cei 2 de la tocuri

7 thoughts on “piticii atomici

  1. Stefan, stii ce vad acum? Vad trecerea Dunarii de catre goti, circa 300. Se repeta istoria pana si la recuzita.

    maiculitza ce o sa ne (va) astepte…

  2. cat este limita pt. mentinerea ct. a populatiei? 2si ceva, presupun…

    singurele argumente care sunt in favoarea civilizatiei asteia sunt liniile f. rapide de comunicatie/transport – ca de aia s-a impartit Imperiul in 4 la un moment dat – si previziunea/rezilienta la molime/cutremure. imperiul bizantin a mers bine, chiar f. bine, pana a dat ciuma in ei, de a decimat intregul imperiu. + a venit o racire a vremii, asiaticii au inceput sa se miste, iar populatia nu mai avea papa. to add insult to injury, marile fortificatii ale limaesului erau mai mici decat pe hartie si semnificativ mai rare (furau guvernatorii de rupeau, iar Biserica nu era deloc straina de asta), si au trecut prin ele ca prin branza. la 600 si ceva, avarii dupa ce fac praf tot ce misca in zona de nord, mai si iau cateva zeci de mii de ostateci si ii muta pe unde vor ei.

    deci, copii, spalati-va pe maini, ca vine turanicul si va salta pe sa:)

    da, tardul da in toti:) scrie misto, cred ca il adaug la rulou.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.