lungul drum al zilei către noapte

Ieri, papa Ratzy a decis că miracolul descris de Marie Simon-Pierre e valid şi atribuibil lui Ioan Paul al doilea, făcând posibilă astfel beatificarea. Decizia monarhului vine după o foarte lungă analiză a unei comisii medicale care după vreo 5 ani a zis că poate e mai bine să se caute alt miracol. Nu de alta, dar franţuzoaica nu prea avea Parkinson – boala propriu-zisă – ci un sindrom parkinsonian a cărui evoluţie favorabilă poate fi explicată fără fenomene supranaturale.

Ratzy nu a vrut să ţină cont de recomandarea comisiei şi îl cam înţeleg. Celălalt miracol descris pe pagina oficială a procesului de canonizare e cazul unui copil care a avut leziuni ischemice cerebrale dar a scăpat fără consecinţe grave, motiv pentru care mama lui s-a dus să se roage la mormântul lui Ioan Paul al doilea ca să-i mulţumească. După un timp, puştiulică a mâzgălit ceva pe o coală de hârtie iar adulţii au zis că e reprezentarea papei cu un halou, îngenuncheat în faţa unei statui (sic!) a Madonei de la Fatima. Cică ar mai fi şi alte pete de culoare… pardon, personaje, care nu au fost încă identificate. În contextul ăsta, sindromul neurologic al franţuzoaicei e de preferat…

 

One thought on “lungul drum al zilei către noapte

  1. poate este doar o chestiutza de PR . vezi ca femeia din ultimii ani este cumva mai salbatica . a trecut prin ceva procese de schimbare . nu prea are chef de cratitze .. de dumnezei .. de sfinti si asa ..
    doar atunci cand acestia din urma spre ex sunt atat de prezentzi incat in momente de frust le poti trage o posheta in cap !

    razanta emancipare oarecum virulenta ii aduce pe cei care domina religia in situatii de criza ! asemenea acte se vor poate .. doar poate .. o reconciliere sau ma rog o “tardiva” apreciere !

    stim ca sunt intortocheáte caile domnului .. cele din vatican macar sunt labirintice !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.