non gridate al miracolo

Bucurie mare în reţeaua de difuzare a ştirilor şi părerilor: papa a zis ceva bun despre prezervativ. O deschidere epocală. Ce mai, un eveniment cosmic. Din păcate suntem la Radio Erevan şi lucrurile nu stau chiar aşa. Citatul cu pricina vine dintr-o carte de interviuri ce urmează să fie publicată în câteva zile. Ratzy şi un ziarist german au stat la taclale pe îndelete, editorul a editat, editura a publicat. Puţin probabil să apară ceva nou şi interesant. Şi de fapt nu a apărut. Papa înfierează ca de obicei prezervativul care ar duce la o “banalizare a sexualităţii” care devine astfel “un fel de drog autoadministrat“. S-a putea să existe cazuri izolate unde folosirea lui e justificată, cum ar fi atunci când o prostituată o face, ca un “act de responsabilitate“, un “prim pas spre moralizare“. Dar, în viziunea lui Ratzy, “aceasta nu este o soluţie adevărată pentru a învinge infecţia cu HIV“. Soluţia, dragii papei, e o “umanizare a sexualităţii“. Se aude, Africa?

One thought on “non gridate al miracolo

 1. eu am auzit altceva. in urma cu cativa ani. stiinta ar fi prezentat lumii prin date/probe bine experimentate ca oamenii de sorginte sapiensa ar avea un creier . 100 de procente .
  din acest volum ar face uz doar de mai putin de un sfert . atunci daca el (omul ) foloseste mai putin de un sfert din capacitatile acestui mai putin de un sfert – explica multe dileme .
  tot cam pe atunci a candidat john kerry . unul din motivele pentru care s a auto-catapultat din campanie a fost o mica escapada verbala .. si anume :

  ( in traducere libera )

  dragi tovarasi si stimati genti .. daca domnul din cer si voi pre pamant veti vrea sa fiu prezident va spun urmatoarele :
  mergeti si faceti scoala . invatati si practicati – altfel irak-ul va asteapta . sigur ca a pierdut . si eu care ma gandeam ca este exact ceea ce vor oamenii : un candidat care a ramas cu o rana dintr-un razboi . un intelectual studiat . un milionar caruia nu ii sunt necesare coalitii dubioase .. etc

  dar iata ca sexualitatea noastra este bine codificata . insa nu mai este un secret . si daca toate drumurile duc spre roma si amor – atunci expeditor ramine totusi africa – si inclinatiile noastre de a ne auto-masacra . la scala minimala o putem observa pe bloage !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.