dadaism etnolingvistic

Oare ce au fumat făcătorii de cuvinte care au produs sintagma “plante etnobotanice“? De unde până unde aspectul etnic şi încadrarea explicită în grădina botanicii?

Advertisements

4 thoughts on “dadaism etnolingvistic

 1. pana la urma poti sa-i spui si unui buchet de flori ..botanica !

  acuma .. nu stiu in ce masura ne-ar zgaria la “culpabilitate” ..si , vaaai , legatura cu paradisul “ecologic” .. ala in care cresteau toate plantele astea fara sa ne starnesca umbra de curiozitate sau interes . ne-am dat la ce a fost mai delicios .. maruletzul ..!

  ma rog ! nici nu as vrea sa zic ca romanii au descoperit surrealismus ?! la fel cum nici nu se poate infirma ca nu s-au imbatat in “cabaretu lu volter” si au devenit intre timp asa de suprarealisti ca-i poti exporta in occident si de acolo s-aiba grija de potentziatul “dictatorial” care-i pashte ( poate ? ) ma gindesc ca .. in fine !
  cu cat sunt mai betzi si saraci in spirit .. cu atat ofera o prada usoara ! nici macar demna sa-ti satisfaci instinctul “animal” ca sa-i vanezi ! iti vin singuri intre maxilare !

  bineinteles ca nu am intrat la gazeta ! mi-as fi stricat apetitul pentru “asocieri libere” si “fantazari nelimitate” ..

 2. La partea de etno- explicația ar fi că fiecare țară cu plantele ei care dau efecte halucinogene, cunoscute sub diferite nume locale în funcție de tradiția (fumătorilor) zonei.

  “Plante -botanice” sună oricum ca dracu și e clar un pleonasm.

 3. sau fiecare etnie cu ierburile ei

  ar mai fi o mica problema (animale etno-zoologice e clara): ciuperca, care nu-i nici planta, nici animala. ciuperci etno-fungice?

 4. ceva etno-botanic, for sure. cred ca baietii & fetele vor a zice ca plantele astea sunt numai in ro. (in their mind). si mai vor a sugera, zic eu, ca sunt folosite din vechime – intelepciunea populara, usturoiul atarnat etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s