from the man imprisoned 6 months for speaking of peace in times of war

We are frequently told that we must sympathise with Israel because of
the suffering of the Jews in Europe at the hands of the Nazis. I see in this suggestion no reason to perpetuate any suffering.
What Israel is doing today cannot be condoned, and to invoke the horrors
of the past to justify those of the present is gross hypocrisy.
” – Bertrand Russel,  31 ianuarie 1970.

4 thoughts on “from the man imprisoned 6 months for speaking of peace in times of war

 1. e clar ca postarea ta are un caracter provocator si desigur cum se vrea ..unul controvers .

  in conflictul iudeo-arab ( atat de amplu fiind ) poti sa incepi de unde ai apetit . mai ales daca esti un ex-colonialist care daca raminem in anii celui de-al doilea razboi mondial .. a intretinut anumite relatii cu partea araba .. ba chiar s-au stabilit anumite intelegi intre cei doi pseudo-parteneri .. pentru a fi abandonate ulterior pe la sfarsitul razboiului ..respectiv in timpul procesului de intemeiere al statului israel .

  oricum o iei trebuie sa privesti umpic diferentiat acest conflict care spre deosebire de cel triunghiular anglia-scotia-irlanda .. are un puternic caracter religios cu radacini foarte indepartate.

  si daca ne oprim prin anii 40 stim ca lucrarea lui s. freud ” omul moses si religia monoteistica” a fost relevanta pentru ca tocmai asta facea .. incerca sa ne prezinte un ödipus .. folosindu-se in mod perfid de un trick .
  preluind o teza a lui schiller si manipulind-o pune la indoiala originea lui moses .. afirmanind ca este jumate iudeu si jumate egiptean .
  daca schiller a afirmat ca .. “kant este moses-ul natiunii” atunci freud merge mai departe si spune .. “moses este kant-ul evreilor” .. fiind primul ganditor cu o alura de mesias care a conceput sinteza moderna despre religie si stat .
  de aici si ödipus in extenso care trebuie sa isi ucida tatal pentru a incepe o noua viata fara eternul sentiment de culpabilitate .. premisa fiind impreativul moral .
  freud “demascand” ideismul drept o dogma religioasa .. cu un iz de delir pangermanist … o doreste transformata intr-un realismus etic .

  s.a.m.d.

 2. vezi , e ca la teveu si gazeta .. si acolo se spun muuulte multe nimicuri care totusi nu ne impiedica sa le consumam !
  de aia suntem si limitati si la coada europei.. pt ca ne ajunge doparea cu propaganda !

 3. p.s. si , prima si cea mai alertanta “grija” pe care mi-as face-o la ora actuala in privita proprietarilor de bombe atomice .. ar fi rusia si pakistan !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.