don’t be naive

E interesant cum Green Zone foloseşte ficţiunea pentru a transmite un adevăr – americanii ştiau că nu sunt arme de distrugere în masă în Irak. Sigur, realitatea e şi mai interesantă. Sursa unică de la care au provenit bazaconiile cu uzine chimice pe roţi se cheamă Rafid Ahmed Alwan, trăieşte bine-mersi în Germania unde a obţinut azil politic iar porcii de nemţi nu i-au lăsat pe porcii de americani să vorbească direct cu el. A fost un fel de telefon fără fir de genul:
“Avem un irakian care zice că e mare chimist şi a lucrat la arme chimice pentru Sadam.”
“A, da? Păi atunci o să facem nişte grafică pe computer pentru ONU şi putem să atacăm Irakul.”

Marele chimist a absolvit ultimul din serie, trage la măsea ca un necredincios şi ar fi spus orice să obţină azil politic. Acum e apărat de vajnica poliţie germană mai mult de ruşine probabil… Vorbeam despre film. În ciuda personajului neconvingător al lui Matt Damon, filmul funcţionează ca thriller politic. E mai mult meritul montajului şi al coloanei sonore decât al scenariului. Oricum, de văzut.

Advertisements

One thought on “don’t be naive

  1. matt damon ma excita pentru ca stie si carate .. in plus impusca tare in plin .. fara sa risipeasca prea multa munitie ( e criza domnule )

    in privinta “porcilor” de nemti .. stiam eu de ce pe aici ( pe la noi ) ne place atat de mult piovrele ( octopusi ) si tinten-fisch in cerculete .. crocanti .. evident !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s