Berlussolini

Libero – ziar deţinut de cei mai mari ţepari din domeniul serviciilor sanitare private, amicii lui Berlu – face cadou 6 DVD-uri cu discursurile lui Mussolini sub titlul “Il duce, le parole, gli applausi”. O chestie interesantă e că ultimul DVD, cel din perioada 1939-1944, va fi însoţit de un volum cu textele discursurilor şi spre deosebire de celelalte va avea un preţ suplimentar pe lângă costul ziarului – încă €8,80. Să înţeleg că cine vrea să vadă declinul dictaturii şi pierderea războiului trebuie să plătească?

Un blogger italian speculeaza asupra notei de plată – cine-şi permite să facă un asemenea cadou? Pe de-o parte materialul video a fost pregătit de succesorul instituţiei de propagandă cinematografică fascistă (“Luce”) care e sub controlul ministerului economiei, deci acolo costurile au fost suportate de stat. Pe de alta, ziarul Libero, ca mai toate ziarele de pe aici primeşte subvenţii uriaşe de la buget pe motiv că e “organ de partid” – un fantomatic partid monarhist – deci dacă plătesc ei DVD-urile o fac tot cu banii statului.

Cui prodest? Păi aflăm tot din Libero că Berlusconi vrea reformă constituţională, poate prezidenţialism, dar oricum mai multă putere pentru primul ministru. Că de asta are nevoie Italia, un om cu mână de fier care să o conducă spre victorii măreţe şi aventuri coloniale pe deplin meritate. Un om care să construiască italianul nou prin sport şi disciplină, să trimită lumea în vacanţă cu trenuri gratuite, tabere pentru copii şi marşuri forţate prin Africa. Pentru că fără efort, fără sacrificii şi fără sânge nu se cucereşte nimic în istorie.

Advertisements

4 thoughts on “Berlussolini

  1. nu ti s-a parut amuzant ca in filmul “2012” toti marii sefi de state si guverne se duc sa se salveze cu barca, CU EXCEPTIA prim ministrului italian care alege sa moara, pios, cu familia, in Capela Sixtina?

  2. In sfarsit un blogger care este familiarizat cu politica italieneasca. In ceea ce priveste marile gazete peninsulare, ele sunt, pe fata, instrumente de partid, fie in mana dreptei, fie in mana stangii. Spre deosebire de Romania, acolo lucrurile sunt macar cu acte in regula, pe fata.

    In ceea ce-l priveste pe Berlusconi, cred ca pentru Italia este, momentan, varianta cea mai buna. Stanga condusa de PD vine cu discursuri socialiste, ar baga tara in faliment. Plus ca PD-ul italian nu are un lider carismatic. Bersani este mereu eclipsat de Berlusconi.

    Ramande de vazut cum isi va lua UDC-ul in serios rolul de partid de centru, pentru ca tocmai trece printr-o perioada de reorganizare.

  3. Nu văd nici un scenariu în care Berlusconi ar fi varianta cea mai bună. Ţara e deja în faliment. Datoria externă e imensă.

    UDC a fost şi este cel mai consecvent partener al crimei organizate. Nici o schimbare de nume în “partito della nazione” nu o să şteargă asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s