chi se fa’ e cazz suoj camp cient ann

Pe 11 mai 2009 Mariano Bacioterracino a fost omorât în faţa unui bar din Napoli. Mariano era un camorist, spărgător de bănci, care avea o aventură cu soţia unui alt camorist. După şase luni de investigaţii lipsite de succes, poliţia a făcut publică înregistrarea video a asasinatului (de la o cameră de supraveghere a unei bănci din zonă şi de la una din interiorul barului). Se vede cum victima iese din bar, se uită la ceas ca şi cum ar aştepta pe cineva şi se propteşte lângă uşă (în stânga imaginii). La scurt timp iese o femeie care se opreşte şi ea în faţa barului (în dreapta), caută ceva în poşetă şi pare să răzuiască un loz. Pe lângă ei trece killerul cu o şapcă trasă pe ochi. Intră în bar, după care iese, scoate pistolul din buzunar şi împuşcă victima în spate de la mică distanţă. În timp ce victima cade la pământ o urmăreşte cu pistolul şi îi mai trage un glonţ în cap, după care pleacă pe jos cu pistolul încă în mână.

La auzul primului foc de armă, femeia cu lozul se uită cu coada ochiului în spate după care se îndepărtează în ritm normal. Nu ţipă, nu fuge, nu se blochează. Cadavrul e întins transversal pe trotuar şi o băltoacă de sânge se formează în dreptul capului. În colţul din dreapta jos al imaginii se vede un vânzător ambulant care îşi strânge rapid taraba şi pleacă. După câteva minute ies din bar 2 clienţi care o iau rapid în direcţia opusă cadavrului. La un moment dat se apropie o femeie care apucă de cămaşa victimei şi îi ridică capul, probabil să vadă cine e. Sare peste cadavru, gesticulează scurt, după care sare înapoi şi se întoarce de unde a venit. În minutele următoare alţi trecători apar în cadru. Majoritatea ocolesc cadavrul. O fată trece peste.

Un reporter intervievează soţia victimei în speranţa că va obţine un apel disperat pentru identificarea criminalului. În schimb, femeia spune “mi-au ucis soţul, care-i problema?”. La insistenţa reporterului care îi dictează frumos “Cereţi concetăţenilor să spună dacă ştiu ceva?” ea răspunde “Dar eu nu cer nimic. Dacă ei vor să spună ceva o fac singuri. Cum să le-o cer eu?”. Reporterul nu se lasă: “V-au ucis soţul, doamnă, nu sunteţi furioasă?”. Femeia e mioritică: “Pe cine să fiu furioasă? Nu pot să fiu furioasă.”

Cineva îl dă în gât pe killer care era dintr-o regiune îndepărtată şi credea că nu-l ştie nimeni la Napoli. Aici apare în reconstrucţia făcută de poliţie. Stă cuminte cum îl aşează criminaliştii.

Nişte napoletani supăraţi că ies nasol din montajul difuzat pe televiziuni îşi fac propriul montaj cu care încearcă să demonstreze că nu sunt chiar aşa de indiferenţi. Omit totuşi ultimele secvenţe cu trecătorii impasibili.

Advertisements

4 thoughts on “chi se fa’ e cazz suoj camp cient ann

  1. asta inseamna?

    “Who does the business own lives one hundred years”

    cine-si vede de treaba traieste 100 de ani? capul plecat sabia nu-l taie?

    mai, l-au prins, totusi, pe cremenal.

    tipa aia cred ca era pusa de “mark”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.