viva la rete!

Duminică şi luni se votează consiliile şi preşedinţii de regiune. Cu ocazia asta Berlusconi a reuşit să anuleze talk-show-urile cu subiect politic din RAI pe perioada campaniei electorale (au apărut transcrierile interceptărilor în care apar Berlu şi un membru al organismului care reglementează audiovizualul). Ce se întâmplă în faţa unei asemena cenzuri? Presa tradiţională se mută pe net. La www.raiperunanotte.it e transmisă acum în direct o “ediţie” Annozero dintr-o sală a sporturilor din Bologna. Ticsită de spectatori, difuzată pe zeci de site-uri, în acelaşi format ca pe TV, finanţată prin donaţiile a peste 50000 de oameni.

Care va fi următoarea mişcare a regimului? Reglementarea şi controlul materialelor difuzate pe internet? The great firewall of Italy? Poliţia poştală care-ţi bate la uşă dacă faci upload la ceva necorespunzător pe youtube? Filtering la nivel de ISP? Înainte sau după ce Silvio învinge cancerul?

Advertisements

10 thoughts on “viva la rete!

 1. mai, EU nu zice NIMIC, chiar NIMIC? la ce … mai e buna uniunea, frate, daca nu apara niste drepturi fundamentale ale cetatenilor sai? ca asa se lauda in Carta lor si in toate brosuricile alea in 50+ limbi de la Bruxelles?

  E clar, Berlu instaureaza dictatura Polchinelle. Dar acum exista ceva deasupra lui.

  Aici, daca s-ar intampla asa ceva, ar iesi astia in strada. First ammendment, ar fi de mama aluia care a dat un asemenea ordin. Si in Anglia, sunt sigur, nu i-ar fi deloc moale.

  Si inca o data, rolul EU nu e tocmai ala de a garanta drepturi si libertati fundamentale cetatenilor sai. Ala de free speech nu e in Europa?

  Da – vor veni dupa voi. Vor incepe sa blocheze site-urile originatoare.
  Si stii ce e mai rau? Ca niste neica nimeni de la Est de Roma urmaresc cu atentie faza asta. Si sa nu te miri daca vei vedea ceva similar intr-o anumita tara, in scurt timp.

 2. Am corectat. Transmisiunea a avut loc atunci când am postat, timp de vreo 3 ore. Cică au avut 125000 de privitori pe net. Plus alţi oameni strânşi prin pieţe, în ploaie, să se uite pe nişte ecrane mari. Unii susţin că au avut o audienţă mai mare ca pe TV, dar era de aşteptat din cauza contextului.

  Uite aici înregistrarea: http://www.tntvillage.scambioetico.org/index.php?act=showrelease&id=205743

  P.S.: vezi cine-i în zonă când te uiţi, că scârbosul de Luttazzi explică în detaliu sexul anal ca analogie a relaţiei lui Berlusconi cu Italia.

 3. Luttazzi e un comic interzis pe TV de Berlu acum vreo 8 ani prin “edictul bulgar”. Din păcate e doar scârbos şi lipsit de umor, deşi nu se sfieşte să traducă glume ale comicilor americani pentru spectacolele lui.

  Silvio spunea că producţii despre crima organizată ca serialul La Piovra sau cartea Gomora strică imaginea ţărişoarei în exterior.

 4. aha. imaginea tarisoarei. da’ faza din NYC, cand gealatii ministrului ala voiau sa il bata pe demonstrant si au fost opriti de politistii americani (apropo de protect the free speech!, ala putea fi oricine, chiar si un imigrant), nu e suficienta pt. imaginea tarisoarei?
  sau mara carfagna?
  sau bezmetica aia, dand interviul ala cu injuraturi, in australia?
  sau frecatul de pudel pe langa Obamas? sau pozele din ziarele spaniole cu orgiile lui nea pe insula?
  sau mitocania si totala incompetenta a celor de la Alitalia? asemenea badarani eu nu am mai intalnit! si am zburat ceva in astia 14 ani.

 5. si sa nu o uitam pe Carla Bruni, care tot italianca este, embodimentul si la propriu si la figurat a “tarfei Babilonului”. caci in Paris te izbesc sfincsii, obeliscurile, galben/verdele Egiptului si Orientului Mijlociu, luate cu japca de la Napoleon incoace, ca nu degeaba Louvre are ditamai sectiunea numai pt. Egipt/Mesopotamia.

  pp. ca primul termen e self-explanatory.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s