minoritate garantată

Una din ministrelele lui Berlusconi a anunţat emoţionată că de la toamnă se va institui limita maximă de 30% elevi străini într-o sală de clasă. Nu e clar ce vor face străinii care nu încap în limita asta. Probabil vor căuta şcoli mai proaste sau mai îndepărtate de casă unde guvernul în mărinimia sa le dă voie să studieze.

Mişcarea era anunţată de anul trecut, cu un masaj mediatic prealabil în care se arătau mame îngrijorate spunând că puradeii lor nu vor învăţa cum trebuie limba italiană dacă vin în contact cu prea mulţi puradei străini. Ministressa mai zice că măsura are ca scop favorizarea integrării. O integrare mai cu filtru, aşa…

Advertisements

One thought on “minoritate garantată

 1. poate ca prima masura trebuie sa fie priceputa ca o urgenta : a salva – a recupera !
  copiilor le trebuie scoala ..si daca nu prea sunt bani si alte posibilitati disponibile .. alternativa se numeste : improvizare!

  a doua este integrarea care are la baza programe /concepte de lunga durata ale caror scop serveste de fapt combaterea si evitarea fenomenul destructiv de gettoizare .

  daca sunt doar intre ei ..construiesc grupuri si relatii etnice exclusive !
  solidaritatea sociala nu se dezvolta intrucat ei fiind cei “marginalizati” sfarsesc prin a capituala .
  deci : “noi cu noi ” si “ei cu ei ” !
  incepind de la limba vorbita zilnic care este majoritara ( exemplul turcilor unde cu timpul intervine si separarea sau “evolutia” paralela cu societatea in care traiesc ) pina la perpetuarea traditiilor .. tarilor de origine / provenienta ale parintilor.

  nu rar se observa un soi de antipatie / repulsie/ ura fata de ceea ce este “strain” – si termenul de strain este adesea interpretat fals sau de la caz la caz “confirmat” de refuzul fata de sistemul/ tara /patria in care s-au nascut !

  singura cale este consultanta si sprijinul parintilor concret cu oferte de joburi .. venituri si deschiderea unor noi perspective !
  teoretic toate sunt conoscute . practica sau praxisul ramane in aglomeratia politica !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.