sorry african people, no broadband for you, but I can sing a song instead

Îl ştiţi pe Bono? Ăla care cântă de pe acoperiş când nu salvează Africa de sărăcie, foame şi războaie. Ei bine, Bono scrie în NYT că săracii artişti suferă din cauza copierii şi distribuţiei neautorizate a materialelor pe care le produc. Nu din cauza caselor de discuri care iau 98% din profit. Nu. Din cauza celor care în loc să cumpere CD-uri scumpe masterizate la oha preferă să descarce versiuni gratuite de o calitate mai slabă. Bono mai crede că profitul care se cuvine mogulilor din industria muzicală, TV, cinematografică şi a jocurilor ajunge la ISP-uri.

Omul pare sincer. E un idiot bine intenţionat. Ajunge să caute metode pentru “content tracking” în eterna scuză cu child porn şi chiar în marele zid al cenzurii chinezesc. Orice metodă e bună ca să mai mănânce şi gura lui o vilă iar noile talente care nu-s în stare să concerteze să poată vinde câteva CD-uri pe baza desenelor de pe copertă.

Dacă asta vrea, eu zic să-i îndeplinim visul şi să nu mai bagăm U2 în playlist de acum încolo. Să-l lăsăm pe Bono să se concentreze pe acţiunile umanitare în loc să piardă timpul cu muzica…

Advertisements

One thought on “sorry african people, no broadband for you, but I can sing a song instead

  1. cat timp a fost dubya la putere, bono si U2 cantau despre ‘god’ si alte cele. erau practic cantaretii de curte ai republicanilor.

    la investitura lui Obama, ghici cine a cantat (printre altii): U2. acum bono canta despre hope si altele.

    nu stiu daca au fost asa de la inceput – din anii 80-90, dar stiu ca acum sunt practic niste linge-blide.

    cel putin eu de la concertul din San Diego nu mai ascult U2. concertul ala mi-a pus capac. cand au inceput cu gizas loves you, am inchis rhapsody-ul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s