masă de manevre

Nu mai aştept rezultatele oficiale şi încep beştelirea, aşa… preventiv. Deci jumătate din electoratul absurdistanez cu chef de vot a pus botul la o propagandă ridicolă a câtorva baştani pe care i-am văzut în documentarul Kapitalisme – notre recette secrète (vine şi pe apă) ? Oamenii ăştia chiar au făcut proprie teoria că Băse e “scandalagiu” şi “n-are faţă de preşedinte”? S-au supărat aşa de tare că n-au mai văzut nimic în neregulă cu Crin şi Mircea? Au uitat brusc de tov. Iliescu şi cadavrele pe care le-a lăsat în urmă? Sunt dispuşi să repete hipnotizaţi că albul e negru şi că cel ce a condamnat comunismul e adevăratul comunist? Înfierează cu mânie liberală derbedeii de la Timişoara care oricum erau puţini (că Dinescu nici nu i-a observat) şi chiar dacă erau, sigur se aflau sub influenţa drogurilor şi banilor falşi. Au fost suficienţi 20 de ani pentru ca oamenii ăştia să reacţioneze la sperieturi hilare de tipul “pedeliştii vor să întrerupă curentul electric” ? L-au întrerupt din toate poziţiile, nu? Cu aparatură sofisticată şi accente arabe. Probabil au toţi acasă robinete de aur iar băieţii lor crăcănează câte o gimnastă de nota 10 ca aia venită să-l sprijine pe fiul ofiţerului de securitate. Jos preşendinţismul care nu ne-a mărit pensiile! Jos blonda care se învârte pe lângă preşedinte şi face mici găinării în loc să vândă petrolul de lângă Insula Şerpilor! Jos golanii care i-au bătut pe mineri! Jos dictatura care zice ăştia de la TV că suge sângele ţărişoarei! Trăiască rezistenţa armată cu microfoane, camere de luat ochii şi binecuvântarea patronilor! Să se dărâme zidul nedrept dintre barosani şi resurse! Că e şi ei oameni, chiar dacă mai malefici, aşa. Trăiască Patriciu şi lacrimile lui sincere de când îşi amintea ceva ce nu a existat! Trăiască Vântu şi tupeul lui de a chema acasă politicienii să-i înjure în miez de noapte! Trăiască Felix şi comerţul exterior care i-a permis să angajeze marionete cu feţe telegenice şi să demonstreze că cel mai scurt drum spre putere trece prin cutia cu sunete şi imagini în mişcare!

Până la urmă poate ar fi bine să câştige Geoană şi să telefoneze imediat la Moscova să-i anunţe că totul e sub control. Poporul va afla de la antene că a crescut brusc nivelul de trai iar de la Realitatea că occidentul îi invidiază şi totul va fi bine. Devalorizarea monedei naţionale va trece rapid pe scroll în timp ce se dă o ştire despre cât de simpatici sunt copiii lui Mircea. Răcirea relaţiilor cu Republica Moldova va fi eclipsată de un report la loto. Creşterea şomajului – de un scandal cu manelişti la OTV. Incompetenţa ambasadorilor va părea un fleac pe lângă decolteul prezentatoarei de la noua emisiune de divertisment. Poporul va dormi liniştit. Televiziunile veghează…

Advertisements

14 thoughts on “masă de manevre

 1. iw cred ca a castigat Vulturul de mare. sunt trist ca diferenta va fi mica. ma asteptam la ceva zdrobitor dupa fatalitatile pe care i le-a aplicat prostaciunii.

 2. are si baselu partea sa de responsabilitate. mai, macar daca infrastructura sa se fi imbunatatit un pic, ca tot a fost ministru al transporturilor. l-a pus pe berceanu – un clantau sadea.

  a facut multe greseli, prea multe, si-a indepartat si stanga si drt. ce ii trebuia EBA la Strassbourg? a preferat-o pe beizadica si asa a indepartat pe Alina Mungiu, care l-ar fi ajutat imens cu PR-ul.
  de ce abia acum l-a arestat pe ala cu FNI-ul, care se ascundea in Thai? de ce a recurs la aceleasi metode ca si “dujmanii”? ala trebuia arestat si plimbat ca pe urs pe Victoriei vreme de 1 luna.
  de ce nu a intrat niciun securist la parnaie? de ce stau dosarele linistite la Procuratura? latratul la Kovesi a fost de acelasi nivel ca si dezbracatele de la Antene.
  de ce s-a inconjurat de yes-men, i-a pus in functii de putere, de ce l-a pus pe Tru mare ambasador la Londra, un lingau ordinar?
  ce i-a trebuit biserica de la Cotroceni si stanta de pe clopot?
  de ce blonda, care mai an se poza semidezbracata in Plai cu Boi, este peste tot? are slabiciune la femei, fine, da’ nu amesteca jobul cu “Golden Blitz”.

  a gresit pe mana lui, prea mult, prea des. practic a construit sabia adversarilor.

  sunt 40.000 de voturi alocate in US of A. beyond ridiculous. total, sunt 600.000 de voturi repartizate in strainatate, adica 6% in conditiile actuale.

 3. si-a spalat toate pacatele cand a sters pe jos cu prostul ala ticalos. mi-a facut o mare bucurie.

  daca asta e democratia, cadrul asta in care lasitatea, prostia, demagogia, necunoasterea notiunilor elementare de maniere si politica invinge, ma pis pe ea. vreau nazizm, bolsevizm, matriarhat, orice, dar prostocratie nu!

 4. te referi la ultimul “duel”? nu l-am vazut.

  in Ro. nu este democratie. cat timp iliescu nu e la puscarie, nici macar scos definitiv din politic, nu este democratie. Romania este un fel de democratie latino-americana, transplantata in cadru balcanic. este nevoie de o fushareala de democratie pentru a curge banul mai usor. asta-i tot.

 5. am citit despre el, ca basescu a punctat decisiv. dar era prea tarziu.
  fiecarui eveniment din asta ii tre ceva timp ca sa fie “procesat” de populime. cam 2 saptamani, dupa cum zic mesterii fierari din halucinatoria.
  de aia geoana nu a vrut aceasta confruntare decat f. tarziu in campania electorala, la 1 sapt. si ceva dupa “base cel reptilian”. jocurile erau deja facute in psihicul colectiv. emotionalul era deja bine rulat intre cingulat si amigdala, hipotalamusul avusese timp sa verse gramada in corp, stressul emotional de tampenia aia cu copilul deja schimbase deja ce trebuia schimbat.

  o sa ma uit la circoteca, merci.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.