dezvoltare şi progres

Guvernul absurdistanez a ajuns la concluzia că are nevoie de un supercomputer. Nu unul oarecare, la superofertă, ci unul de 1600000 de euro. Problema a fost să găsească o utilizare, măcar aşa de formă (că sunt oameni cu bun simţ şi le e ruşine să spună că fac achiziţii inutile doar pentru comisioane şi şpăgi). S-a făcut chiar şi un Centru Naţional de Supercomputing aşa că ceva, ceva tot trebuie dat la presă. Simulări sofisticate de interes ştiinţific? Nu că pe urmă vin fizicienii şi meteorologii cu cereri de mărire a bugetului din care nu pică nimic la intermediari. Combaterea terorismului electronic? Perfect. Nu poată să zică nimeni că nu e important pentru că e despre “terorism” şi nu e nevoie de fonduri suplimentare. Oricum nimeni nu ştie cu ce se mănâncă sau că nu există nici o legătură cu high performance computing…

P.S.: ce, agenţia aia naţională pentru explorarea spaţiului nu-şi face treaba lansând un balon meteorologic desumflat pe post de rachetă?

Advertisements

3 thoughts on “dezvoltare şi progres

  1. buna investitie pe timp de criza. Sunt sigur ca bugetarii se bucura sa stie ca, desi lucreaza doar 4 zile pe saptamana mai nou, guvernul investeste in technologii moderne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.