tutti contro tutti

Un consilier cu pumnul de fier a ajuns la concluzia că ar fi bine să umple Milano cu afişe de genul “Atenţie, în acest cartier e cineva care te observă şi e gata să anunţe poliţia” plus o grămadă de formulare pentru adeziunea la program. Toţi cetăţenii cu timp liber vor deveni astfel informatori gata să alerteze organul la cel mai mic gest suspect, maşină suspectă, faţă suspectă sau străin necamuflat. Organizarea grupurilor de oameni de bine va fi făcută de asociaţiile de locatari începând de anul viitor. Poliţia nu mai poate de bucurie că după tăierea fondurilor şi rondele pe care trebuie să le escorteze (din cauză că se iau la harţă între ele) o să plouă în curând cu reclamaţii stupide la adresa vecinilor antipatici.

Advertisements

3 thoughts on “tutti contro tutti

  1. da, si pe aici sunt. dar e si o metoda de aparare impotriva gangurilor. problema mare. cand pleci dimin. la munca si vezi zidul casei, sau caldaramul, pictat cu vreun semn de gang, te cam trec racorile…

  2. poate impotriva grangurilor, mai ales in cartierele selecte unde cei mai mari gangsteri sunt niste pranksteri, pusti tot din cartier dealminteri. iar crimele sunt, in general, daramat de cutie postala sau scos dalele de pe alee si facut teanc in fata usii.

    as vrea niste statistici intai, vis-a-vis eficacitatea lu’ neighborhood watch asta. ca un gard e mai eficient.

    mai e si neighborhood watch in varianta “home owner association” care iti spune ce tufe ai voie sa plantezi in curte la tine si ce nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s