bad company

De trei zile-ncoace, Roma nu mai tace. Colonelul Gaddafi, celebrul dictator libian şi mare sponsor al terorismului internaţional a venit în vizită oficială la Papi. Caraghios în uniformă şi ochelari de soare, şi-a sfidat gazdele cu o poză a unui luptător anti-italian din timpul ocupaţiei prinsă la piept plus un urmaş al eroului coborând după el din avion. Îşi permite chestii din astea pentru că acum un an Berlusconi i-a dat (de la buget) 5 miliarde de dolari pe post de compensaţie şi a încheiat un tratat de reducere a imigraţiei clandestine pe filieră libică. Tratat fructificat recent de când navele militare italiene au început să intercepteze bărcile cu imigranţi în ape internationale şi să-i ducă pe amărâţi direct la Tripoli.

Ciudăţeniile musafirului au început cu pregătirile pentru vizită. Un cort a fost ridicat în curtea unei vile romane ca să se simtă omul ca acasă. Garda de corp a dictatorului e formată din femei în uniforme (cam triste şi speriate) şi agenţi în civil care le mai bagă minţile în cap protestatarilor nelipsiţi de la apariţiile în public. O cerere mai puţin obişnuită a fost întâlnirea cu 1000 de femei italiene (pentru că Gaddafi e feminist în timpul liber) şi i s-a făcut pe plac într-o sală de conferinţe unde a putut să-şi ţină discursul despre emanciparea femeii în lumea arabă.

Pe lângă declaraţiile de genul “America e teroristă” care au pus în încurcătură gazdele, colonelul a dat dovadă de o mare lehamite întârziind ore bune la întâlniri. A pus capac întârzierea de 2 ore de la Camera Deputaţilor timp în care nu a putut fi contactat pentru explicaţii. Şeful Camerei a anulat pur şi simplu întâlnirea oficială şi parlamentarii au plecat acasă. Un final potrivit pentru o vizită nepotrivită…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.