viva la publicación

Un fotograf sard a fost pe fază şi a pozat revelionul lui Berlusconi. Doar curtea şi sosirea invitaţilor pe aeroport, nu a avut acces pe moşie. Poze foarte interesante, cu guristul oficial coborând dintr-un avion al armatei, gagici goale prin curte, un politician în curu gol pe prispa casei, etc. Aur curat pentru presa de scandal, nu? Nu în Italia. Când a avut curajul să propună fotografiile unui ziar (asta recent, după scandalul Noemi) s-a trezit cu ordin judecătoresc de confiscare a materialului. Atentat la intimitatea privată a cezarului. Partea mişto cu fotografiile digitale e că se copiază uşor aşa că El Pais a ajuns să cumpere şi să publice câteva chiar după sechestru.

Aţi ghicit deja că în Italia nici un ziar şi nici un site oficial nu are curajul să preia vreo poză?

later edit: uite că repubblica.it a prins curaj şi a publicat screenshots după site-ul El Pais. Cu o pixelizare două în plus, dar tot e ceva. Jos Berliescu!

update: politicianul în curu gol e Mirek Topolánek, fostul prim-ministru ceh.

Advertisements

2 thoughts on “viva la publicación

 1. la repubblica a pus screen dumps, asa ca e off the hook. da’ ce nu inteleg eu, este imixtiunea judecatorescului. pe ce motiv interzice pozele astea? la voi nu e libertatea presei, sau e libera atat cat convine? si judecatorescul nu e independent?! sa nu imi spui ca berlu numeste judecatorii!

  am citit si pozitia vaticanului – m-au umplut de respect. practic berlu controleaza totul. si asta imi spune ca nu o sa plece usor, pentru ca raspunsul lui va fi “poporul ma iubeste”. clasic populism de dictator.

  ei, te simti intr-un fel vazand cum ti se duc la banii de la taxe?:)

 2. Poze confiscate pe motiv de “privacy”. Neologismul ăsta e argumentul suprem cu care se închide gura presei. Nu contează că unele fotografi au fost făcute pe aeoport, deci într-un loc public.

  Judecătorii sunt ţinuţi numai în înjurături. Când îl anchetează pe Berlusconi sunt făcuţi “comunişti” şi acuzaţi că subminează voinţa poporului de a pune infractori în poziţii de conducere. Când sunt prea obraznici sunt mutaţi disciplinar până demisionează.

  Vaticanul se face frate cu oricine pupă inelul Papei. Dacă sprijină interesele politice ale Sfântului Scaun poate să fie şi cel mai mare curvar, nu contează. Morala e pentru turmă, nu pentru cei din vârf.

  Încerc să reduc la minim banii ajunşi la stat ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s