mass comedia indeed

Cu ocazia ultimului exemplu de ignoranţă dilemistică la adresa internetului (venerabila doamnă Binder face o ciorbă din wikipedia, open-source, păstrarea locurilor de muncă şi “vizibilitatea” valorilor) aş vrea să vă povestesc reacţia unei membre a parlamentului italian când în comisie a fost invitat un specialist să le explice de ce e absurd amendamentul D’Alia prin care ISP-urile ar fi fost obligate să blocheze accesul la site-uri unde a fost semnalat conţinut ilegal (la fel cum a blocat Turcia youtube). În timp ce omul povestea că internetul e o stradă pe care nu se pot pune poliţai la fiecare sută de metri, cucoana l-a întrerupt urându-i ca imediat ce fiul lui va avea acces la Facebook să fie “interceptat de pedofili”.

Advertisements

12 thoughts on “mass comedia indeed

 1. Am mai intalnit modul asta de scris in romania. Il gasesti proliferand in ID.

  Tipa HABAR nu are despre ce vorbeste, HABAR nu are ce poate insemna Internet. Dar scrie. Cum? Recenzand o carte de 2 lei. Si mai cum? Scuipand ideile mestecate de-a gata, puse intr-o forma f. “academica”, sa arate cine este EA.
  Pentru ea, Internet=blogosfera bazar! Si articularea unui individ pe net incepe cu….bullshit. No, really?

  Este exact articolul de dezinformare si de gadilat anumite personalitati, atat de practicat in romania, scris cu limba gaunoasa a ignorantei opace. Cred ca i-a facut placere lu Plesu. Nu mai pun ALS, care exulta.

  Serios, oamenii astia sunt fara nicio speranta!

 2. doamna rodica binder este ziarista la deutsche welle, care – pe lga k e un post german, deci riguros – este si unul din cele mai profesioniste!

  ps e f comic (& simptomatic) cum, de indata ce cineva – nu conteaza cine – ataca, cu argumente, ‘cultura de net’, brusc omul ala devine un cretin, argumentele = o ciorba, cartea recenzata, de 2 lei s.a.m.d.
  nu doar k demonbstrati, astfel, un (prematur, totusi!) sindrom de tip ‘cetatea asediata’, dar refutati ipso facto temeliile ‘DEMOCRATICE’ ale netului; e k si cum v-ati institui in instante supreme & autoritare sanctionind ‘abaterile’, care nu pot proveni DECIT de la niste ‘imbecili’…
  pai ce facem aici, inlocuim o autoritate durabila & fireasca (‘boierii mintii’ blabla) cu una instant & factice (my term = oierii mintii)?! marmura cu mucavaua?

 3. omule, eu LUCREZ in IT si internet de vreo 11 ani. am publicatii suficiente, sistemele mele sunt surse pentru alte sisteme. deci, din nefericire pentru aceasta Binder, eu, ca si Stefan dealtfel, stiu despre ce vorbesc.

  nu sunt instanta suprema, unul singur e asa ceva, dar stiu despre ce vorbesc, ok? fac switch-ul carte (articole)-internet-carte (artciole) de mai bine de 10 ani cu ceva rezultate, de vreme ce guvernul mi-a re-inoit grantul pentru inca 5 ani.

  am curs pe asa ceva, facut de mine si predat aici, il pregatesc acum pentru publicare.

  asta sper ca iti raspunde la problema competentelor. Stefan lucreaza si el in IT, si nu de ieri, pare-se, dar poate vorbi despre sine.

  ce credentials are Binder, nu stiu, in afara de pp. folosirea mailului si a unui browser.

  oricum, ca sa inchid, cand zic ca internetul este MULT mai mult decat zice Binder, stiu despre ce vorbesc. vorbesc de terabytes de info, pe gratis pentru oricine. vorbesc de sisteme inteligente care iti fac jde mii de chestii extrem de utile.

  boierii mintii NU sunt o autoritate decat la ei pe pajiste. nu ma face sa iau la bani marunti, ca o fac, desi mi-e o sila imensa sa repet de la cap. Patapievici nici macar un doctorat nu si-a incheiat, dar de mintit pe website-uri si pe coperti de carti o facea. asa ca…usurel cu acesti boieri ai mintii.

  cum eu tac din gura la cine stie ce frantuzisme si teorii lterare sau nu stiu ce jarmusch a imprumutat de la goddard, asa ca mai bine ar fi sa vorbesti cu oameni care chiar sunt platiti sa faca IT si sa faca stuff pe internet.
  ar fi f. bine si mai ales corect.

  nu suntem deloc cetate asediata, ci de fapt e invers. pana la urma, adapt or perish! editurile stiintifice, cel putin alea mari, unele ziare si unele agentii de stiri au invatat lectia, asa ca sunt din ce in ce mai netizate.

 4. o sa citesc atent dp link, dar acum nu am timp – vad k e f lung, iar eu am ‘short attention span’ k orice ‘child of the new medium’ ;)

  deocamdata, doar atit: poate k tocmai VOI, care lucrati in IT & stuff, NU aveti distanta necesara pt a-i vedea SI neajunsurile! din cele scrise de voi, n-am intilnit NICIO sugestie de downside – ceea ce e nerealist…

 5. normal ca le vedem. dar asta e alta poveste. una este de ex. dependenta care se creeaza. alta, falsa sociabilitate, care inlocuieste contactul direct intre oameni si de aici probleme.
  alta e “big brother” a google si a altor firme. practic, se ajunge sa se stie tot despre tine. aia ma cam sperie pe mine.

  ce cred eu este ca internetul este o enorma entitate dinamica, care acum se auto-organizeaza. sunt domenii, zone, subzone etc.
  se lucreaza mult si serios la dinamica sociala de pe net. daca vrei, pot sa iti caut ceva articole despre asa ceva.
  si organizandu-se in grupuri/clici, practic astea stiu din ce in ce mai putin unele de altele.

 6. e şi normal ca internetul e o brambureală necontrolată deocamdată, la cât de repede a evoluat. Dar asta nu înseamnă că nu are potenţial bun, că nu se va organiza mai bine şi, mai ales, nu înseamnă că lumea va renunţa la el şi se va întoarce la hârtia burgheză. Io cred că eforturile celor ce polemizează (gol) împotriva netului ar fi mai bine folosite dacă ar încerca să faca o critică constructivă. Mediul virtual e viitorul, ne palce sau nu, şi ar trebui să învăţăm să ne obişnuim cu ideea 9cum zice şi elf, unii reuşesc mai bine, alţii nu).
  E şi mai ecological friendly decât hârtia ;-)

  Apropo de net, am recitit Ender’s Game recent, şi m-am mirat ce profetic a fost Scott-Card…Cu Demostene şi Locke, personalităţi virtuale creeate migălos pe reţea….Acum 15 ani (sau cât o fi fost) cănd am citit prima dată, părea ceva curios, acum sună aşa de familiar…

 7. ALŞ, articolul nu e cretin pentru că nu sunt de acord cu el. E cretin pentru că e plin de inadvertenţe, termeni folosiţi ca şi cum autoarea nu ar şti ce înseamnă, non sequitur, apelul la autoritate, apelul la imaginaţie pentru a ilustra pericole reale, alegerea unor aspecte marginale pentru a critica întreaga platformă, name calling, impostură intelectuală, etc.

  Marea majoritate a cititorilor mei vor identifica singuri problemele citind articolul, dar dacă vrei o analiză detaliată just say the word.

 8. WE, thanks for the tip with the homeopapes! :D
  Stefan, desi eu am ingropat securea, ma bucur adesea in sinea mea cand vad ca nu toti fac asta :) Mi s-a parut si mie lamentabil Keen in ceea ce a scris (ma refer strict la ideile aduse in discutie aici), ca si gestul citarii lui la modul asta in D.V.; chiar mi-am propus sa nu comentez mai mult. Mi-am aminitit cu nostalgie insa de momentul 2006, cand intrasem in legatura cu niste grupuri de initiativa in cadrul proiectului Citizendium…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.