telefonul fără fir

Se pare că administraţia absurdistaneză se bazează pe reţelele publice de telefonie mobilă pentru a comunica în situaţii de urgenţă. Vă imaginaţi ce surpriză au avut când au descoperit că nici un provider comercial nu e capabil să asigure numărul maxim de convorbiri? Cred că punctul de saturaţie e mult sub N/2 conexiuni (unde N e numărul de fraieri) din simplul motiv că în mod normal foarte puţini clienţi vorbesc în acelaşi timp la telefon. E acelaşi overselling pe care îl vedem la ISP-uri.

Problema e că după un cutremur toată lumea sună pe toată lumea şi papagalii din administraţie nu pot să comunice între ei la mobilul de serviciu. Să fi uitat aşa de repede că din poziţia lor pot abuza întregul spectru electromagnetic şi îşi pot rezerva canale radio, pot instala repetitoare sau le pot folosi cu japca pe cele deja existente? Oare armata lu’ peşte cum se descurcă cu comunicaţiile? Tot la cartela cu superofertă?

Advertisements

One thought on “telefonul fără fir

  1. Suntem atat de dependenti de telefonie incat nu ne imaginam fara. Urgenta sau nu, placere sau nevoie, ne aplecam iute asupra aparatului cu butoane. Ne-a invadat viata, suntem armata mobilelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.