să vă dea viaţa tot ce dorim

Un grup de elemente dujmănoase (probabil studenţi basarabeni) au tulburat seninătatea manifestaţiilor de bucurie prilejuite de aniversarea marelui cârmaci Ion Iliescu. Aceşti golani, că nu pot să le zic altfel, au sugerat că domnul preşedinte, geniul Carpaţilor, vântul Siberiei ar trebui să plătească pentru crimele din ’89 şi ’90. Nişte marginali cantonaţi în violenţa din Piaţa Universităţii, desigur… Cum? Au în jur de 20 de ani? Masă de manevră pentru agenturili străine care îi plătesc cu bani falşi şi droguri din sediul PNŢ-CD. Am văzut eu cu ochii mei, maică!

În incinta destinată primirii invitaţilor atmosfera s-a mai destins. În timp ce afară puliţaii îi îndesau pe infractori într-o dubă, primarul Oprescu îşi liniştea mentorul care se ocupa desigur cu probleme globale, ca de obicei. Îmi exprim pe această cale speranţa neţărmurită că nemuritorul va apuca să rezolve cât mai multe din neajunsurile geopolitice, economice şi climatice care ne afectează. De preferat înainte ca atrofia corticală (care a început deja să-şi arate colţii în discursul incoerent) să răpească această strălucită minte forjată la cele mai proletare şcoli din uniunea sovietică.

Adrian Năstase a propus glumeţ să-i fie bodyguard preşedintelui etern (gândindu-se probabil la celebrul film cu mulatra) şi l-a asigurat că dacă ar fi după el asemenea tulburări ale ordinii publice ar fi înăbuşite din faşă (barul din complexul studenţesc). I-a amintit apoi că bătrâneţea nu e un dezavantaj, mulţi politicieni cunoscând succesul în domeniu la vârsta pensionării. S-a amintit în treacăt că e nasol să fii tânăr pentru că nu ai experienţa adenomului de prostată.

Prostănacul a trecut şi el pe la guru cu o carte cadou doar ca să i se demonstreze că maestrul e capabil să-i facă o recenzie înainte de a o citi.

O domnişoară bătrână a făcut o frumoasă plecăciune şi l-a pupat pe sărbătorit cu sfioşenia fecioarei ce-l întâlneşte pe Mao oferind un moment de adâncă simţire.

Nea Văcăroiu şi-a adus şi el prinosul de recunoştinţă înnobilând cu prezenţa această oază de linişte şi pace într-o mare de ură, spirit revanşard, manifestanţi plătiţi, urmaşi ai morţilor, tineri fără nici o legătură cu nobilele idealuri, golani, lumânări, lacrimi, sânge şi sudoare.

Advertisements

2 thoughts on “să vă dea viaţa tot ce dorim

  1. ai vazut cum i-a pasat aftershave-ul?
    “asta e…ca sa moara cucoanele dupa ce va radeti”…” “vedeti domnuu presedinte….ca copiii astia saracii era cu parintii la servici in ’90″…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s