o gafă intelectuală de proporţii

O fi Iulia Buje, consulul Absurdistanului la Torino, o pesedistă uşor tembelă dar să nu moară nea Nelu dacă-l înţeleg pe Dan Tapalagă. Ce gafă diplomatică de proporţii, frate? S-a scăpat că ministrul actual de interne, mâncătorul de străini, omul care se plânge că s-a dus de râpă ţărişoara de când “s-au deschis graniţele”, suna la consulat să grăbească documentele pentru vreo 3 sclavi. Asta înainte de intrarea în UE. Tot articolul ăla sună a “să păstrăm imaginea ţării”. Serios, în afară de scenarii şi teorii diplomatice care n-au nevoie de demonstraţii (că diplomaţia e ca fotbalul) nu am găsit nici un motiv pentru care confruntarea ipocriziei politicienilor italieni ar fi o gafă. Staţi liniştiţi, că nu pierdeţi nici un comision de la firme din peninsulă. Nu e nici o urmă de ştire despre cazul ăsta în presa italiană. Totul e sub control. Singurii care se agită sunteţi voi. Auzi, rechemarea consulului pentru că l-a dat în gât pe ministru…

De vreun protest oficial mai serios nu am auzit şi înţeleg de ce. Pe politicienii absurdistanezi nu-i interesează propriul electorat, darămite diaspora care oricum nu prea votează. Ce mă şochează e că un ziarist poate să vină cu un asemenea discurs. Mai ales unul care nu s-a obosit să afle cine e primarul Romei şi care nu ştie să scrie numele fostului lider al opoziţiei Walter Veltroni. Ce-l mână pe el în luptă? De ce vrea să pună batista pe ţambal? Doar orientarea politică sau un sentiment mai profund de pupincurism? Şi de ce tocmai el care se lupta cu mogulii şi-i făcea bucăţele pe politicieni?

Advertisements

2 thoughts on “o gafă intelectuală de proporţii

  1. pentru asa ceva, in alte parti se inainteaza demisia. chiar si in EU, dar mai la nord. Daca asa a fost, Maroni ar tb. sa isi dea demisia, aici he has a point. Dar, na, omul tre sa mance si el o paine, si dupa cum stii, la romani se practica sufletul la gura, pompieristica, “jurnalul de front” et al.
    Cotidianul a trimis nu stiu cati ziaristi in Italia, sa dezbata de la fata locului; posibil sa faca parte din aceeasi circoteca zilnica. romanul daca nu are criza zilnica de isterie nu se simte bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s