kikiki kakaka

Trei triburi Maori au fost despăgubite cu 150 de milioane de dolari (din care jumătate cash) de către guvernul neo-zeelandez pentru diverse furăciuni şi abuzuri la adresa populaţiei indigene. Inclusă la pachet e şi recunoaşterea dreptului de autor asupra dansului haka Ka mate popularizat de echipa de rugby. Compus acum vreo 190 de ani de un şef de trib, a ajuns să fie folosit într-un spot Fiat (executat de gagici, aşa că vă puteţi imagina furia războinicilor maori) şi într-un film despre rugby. Ei bine, urmaşii coreografului amator pot acum să aibă pretenţii financiare şi chiar să încerce să împiedice folosirea caraghioslâcului. Totul din cauza nebuniei moderne a copyrightului…

PS1: dacă folosiţi vreun cuvânt din acest text va trebui să cotizaţi la bunăstarea urmaşilor urmaşilor mei acum şi în vecii vecilor HAAAAAAAAA!

PS2: staţi aşa că nu-i aşa! Ka mate e de fapt o comparaţie a luptei cu un act sexual şi e puţin probabil să fi fost compus de şeful de trib respectiv. A fost mai degrabă adoptat ca o alegorie a supravieţuirii deloc eroice în groapa de cartofi astupată de fundul soţiei unui şef de trib prieten.

PS3: înainte de venirea europenilor, maori ieşeau la bătaie goi-puşcă şi ziceau că au o întâlnire fierbinte cu zeiţa morţii. Cine avea erecţie era considerat curajos.

PS4: da, se mai şi mâncau între ei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s