ave

Ar merita tradus tot interviul cu Ramona Bădescu apărut luni în il Giornale dar o sa mă limitez la câteva pasaje.

De ce aţi venit în Italia
“După Ceauşescu, autorităţile vroiau să îmbunătăţească imaginea ţării în exterior. Eu eram deja cunoscută ca actriţă şi cântăreaţă. Puteam să aleg orice ţară din Europa. Am preferat Italia de unde îşi au originea românii şi am rămas aici.”

Deci exportul de paraşute e organizat la nivel de stat cu scopuri de promovare? Şi eu care credeam că e doar criza de bătrâni bogaţi… În continuare se discută despre ciudata asociere cu Alemanno, primarul fascist al Romei şi primul care înfierează cu mânie ariană întreaga minoritate din cauza unui viol dar tace mâlc când se decide arestul domiciliar pentru făptaşi.

Ce gen de om e?
“Concret şi coerent. Iubeşte justiţia, combate ilegalitatea. E un om dur. Cu bretonul pe frunte şi faţa încruntată pare Iulius Cezar. Când îl văd îi zic ‘Ave!’.”

Nu-i rău că fata îşi trăieşte fanteziile S-M. Cu puţină răbdare o să avem toţi şansa asta. Heil Berlu!

La guvern Mara Carfagna (n.t.: cea interceptată când îi povestea unei colege cum e să-i sugi pula lui Berlusconi), show-girl; la primăria Romei – Bădescu, actriţă.
“Suntem amândouă în zodia săgetătorului. Dar ea e ministru şi eu sunt mică-mică. Sper însă să mai cresc.”

Grăbeşte-te că mai are puţin şi ajunge la andropauză!

Politica-spectacol?
“Aş pune la putere doar femei frumoase. Au primit deja destul de la Dumnezeu încât să fie serene. Nu au ranchiuna dezamăgitelor. Frumuseţea exterioară e şi frumuseţe interioară.”

…and by the way, swallowing does not make you pregnant.

Eraţi comunistă?
“În România erau toţi comunişti. Nu se putea altfel. Erau cu siguranţă şi detractorii mei. Ne prefăceam cu toţii că-l adorăm pe Ceauşescu. Dar prefer să evit polemicile. Îmi diminuează energiile pozitive.”

Da, de ce să deranjăm somnul pozitiv al raţiunii cu polemici când putem să uităm complet de canalul Dunăre – Marea Neagră, experimentul Piteşti, rezistenţa din munţi, cadavrele care pluteau pe la Porţile de Fier, carierele distruse din cauza originii sociale nesănătoase, morţii din Deltă, morţii de la Gherla, morţii vii de la cozi, morţii mă-sii de curvă proastă.

[românii] sunt 0,7% din populaţie dar comit 5,7% din infracţiuni. De 6 ori media. (n.t.: noroc că ziaristul nu ştie matematică)”
“Sunt indignată şi întristată. Mă întreb de ce doar în Italia şi nu în alte ţări europene?”
Dumneavoastră sunteţi experta. (n.t.: ea e consiliera personală a primarului pentru raportul cu comunitatea română)”
“La Roma sunt foarte puţine biserici ortodoxe unde disperaţii să-şi poată găsi confortul în cuvântul preotului. Noi suntem foarte credincioşi.”

Serios? Atunci poate “disperaţii” care violează, tâlhăresc şi fură au nevoie de templele lui Bahus şi Hades, nu de clişeele penibile ale unei paparude care mai devreme dădea drept soluţie traducerea constituţiei italiane în română.

Politicianul italian preferat?
“Sofia Loren. A făcut multe lucruri pentru Italia în lume. A promovat cultura, femeia care se dedică casei, inima, pizza. Nu-mi place politica de dragul politicii, ci cea a faptelor.”
Şi printre politicienii adevăraţi?
“Andreotti. Reprezintă arta guvernării. Misterul, săruturile date sau nu.”

Aici se referă la declaraţiile conform cărora Adreotti ar fi fost văzut sărutându-se ceremonios cu şefi mafioţi de parcă ar fi făcut parte din organizaţie. Un adevărat model pentru tinerii politicieni.

Cam aşa arată reprezentanta celor ce se trag de la Rîm. Nu are un birou unde o puteţi vizita, dar se luptă pentru înfiinţarea unei linii telefonice gratuite ca să poată lumea să se răcorească undeva. Între timp unui mic întreprinzător de la periferia Romei i se pune o bombă în faţa magazinului din cauză că are aceeaşi naţionalitate cu violatorii.

Advertisements

6 thoughts on “ave

  1. Îmi taie gura să recunosc, dar chestiile astea două -şi interviul şi mai ales comentariile – sunt formidabile. Dau de ştire şi eu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s