I am become death, the destroyer of words

W e oaia neagră a familiei Bush. Beţiv, tembel, zero realizări, daddy issues. După o băută mai nasoală are o epifanie şi devine born-again christian. Se lasă de whiskey şi se apucă de politică. Ce, numai tatăl şi fratele Jeb sunt capabili? Cum necum, are succes la public şi ajunge guvernatorul statului Texas. Între timp s-a ales cu o nevastă mişto, o învăţătoare cultă care l-a plăcut de când era boschetar şi care tresare uşor când îl aude spunând “is the childrens learning?”. În orice caz, a decis că un asemenea ADN trebuie propagat şi i-a făcut două fete.

W e supărat că bătrânul nu l-a rezolvat pe Sadam cu ocazia războiului din Golf şi o dată ajuns preşedinte are ocazia să îndrepte lucrurile. Între doua rugăciuni publice plănuieşte invazia Irakului deşi nu are motive suficiente şi nici sprijin internaţional. Cheney e interesat de petrol iar Powell mârâie că ONU sus şi ONU jos. Până la urmă CIA vine cu nişte zvonuri mai credibile şi restul e istorie, iar istoria, vorba lu’ W, e plină de morţi. Important e că aveau “God on their side” cum cântă Dylan pe genericul de final…

P.S.: Oliver Stone e un marxist, un junkie, un nenorocit şi totodată unul dintre puţinii meseriaşi care dau senzaţia că stăpânesc la perfecţie cinematografia şi nu au nevoie să experimenteze pe pielea noastră. Ideile sunt clare şi bine transmise, fără artificii narative şi fără dialoguri în plus. Enjoy.

Advertisements

4 thoughts on “I am become death, the destroyer of words

  1. nu am putut sa il vad. mai exact, nu am vrut sa il vad.
    prea in mijlocul evenimentelor, prea vii memoriile cand ti-era frica sa zici ceva, mai ales ca strain. mi-a fost teama ca incep sa injur in sala, in gura mare.
    prea aproape imaginile de la Abu Ghraib si socul care l-a insemnat de fapt. prea multe in 8 ani de zile.
    poate peste vreo 2 ani voi fi suficient de cool ca sa il pot vedea.

    chestia cu rezolvarea lu saddam nu o cred. el e prea tont sa ia asemenea decizii. apropo, l-au aratat pe fostul sef CIA cu faza cu “slam dunk”, cand s-a facut Powell de ocara?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s