nu există să existe spadasini ca Alatriste

Căpitanul Alatriste se furişează cu fitilu’n mână prin mlaştinele olandeze şi căsăpeşte cu spor duşmanii Imperiului Spaniol. Când nu e pe front lucrează ca killer free-lancer într-un Madrid prăfos, jegos şi aflat în umbra Sfintei Inchiziţii. Creşte copilul unui tovarăş de luptă căzut la datorie şi se iubeşte cu o actriţă.

Sună a subiect siropos de genul Fanfan la tulipe sau strănepotul lui Lagardère însă execuţia schimbă totul. Spaniolii au luat filmul de capă şi spadă şi i-au montat coaie, pălării şmechere, sânge, colb, spanioloaice focoase, episcopi perverşi, nobilime coruptă, furăciuni şi dileme morale. Au localizat un actor adevărat, vorbitor de spaniolă şi cu figură de viking (Viggo Mortensen) care a devenit eroul nespălat şi aproape nemuritor. Au băgat o căruţă de bani în decoruri, costume şi figuranţi ca să iasă cât mai bine şi până la urmă a ieşit. Acum vreau să văd cel puţin un film cu spadasini spanioli pe lună. Dacă reuşesc să bage o coridă, o bătălie navală şi o expediţie prin Americi în căutarea aurului aztec promit să învăţ spaniola.

Advertisements

2 thoughts on “nu există să existe spadasini ca Alatriste

  1. nu am vazut filmul, dar acu ma uit pe imdb. ariadna gil si noriega sunt 2 actori buni. daca ii pun si pe mortensen si anaya, care nu e chiar atat de rea, atunci m-ai facut curios.

  2. asa, in caz de intereseaza. noriega a jucat in multe,printre care in devil’s backbone, unul din cele mai vechi ale lui del toro. film adevarat! a mai jucat in abre los ojos, care merita vazut, nu ca porcaria americana numita vanilla sky.

    ariadna gil este o actrita mai ciudatica, nu e f. cunoscuta, da’ mie imi place cum joaca. a jucat, sau mai joaca, in unele chestii argentiene. asa, mai cunoscut, a jucat in pan’s labyrinth al lui toro. daca nu ma insel, e catalona si a jucat in cate ceva despre raboiul civil.

    anaya e destul de tanara si noroc cu medem ca a lucrat cu ea. ca altfel ramanea la nivel de bampira, asta juca prin filmele americanesti.

    toate astea, evident, le-ati fi gasit pe web, da’ eu sunt dement cu filmografia spaniola, asa ca a trebuit sa ma manifest:) incarc acu filmul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s