vine sfârşitul lunii

Large Hadron Collider e un accelerator de particole camuflat undeva la graniţa dintre Franţa şi Elveţia. Rolul lui e să buşească neutroni acceleraţi până aproape de Warp 1 şi să vadă ce se întâmplă. Se speră că va apărea ca prin miracol bosonul Higgs şi le va explica fizicienilor originea masei, validitatea modelului standard, va elimina nişte contradicţii ca să nu mai râdă lumea de ei şi le va permite să joace pong folosing detectoarele. Se mai speră că vor fi generate găuri negre, materie tuciurie şi wormholes către planete ocupate de amazoane. Primele teste la nivele mai serioase de energie au început pe 10 septembrie dar s-au încins niste superconductori sabotaţi de spioni amerikani aşa că experimentele serioase programate la sfârşitul lunii au fost amânate. Dacă totul merge bine sfârşitul lunii va veni în noiembrie şi va rezolva încălzirea globală, poluarea, foametea din Africa şi prăbuşirea Wall Street. Dacă nu, va trebui să aşteptăm primăvara… sau asteroidul… sau calendarul mayaş… sau sharks with lasers…

Advertisements

5 thoughts on “vine sfârşitul lunii

  1. de ce ne minti? inca nu a venit! sfarsitul lumii. de cand ti-am cetit postul, il astept. sfarsitul lumii. si nu mai vine. acelasi.

  2. Se pare ca nu esti bine informat, spionii americani au fost foarte eficienti si au pus mult timp pe butuci LHC-ul. Se pare ca abia in aprilie isi revine….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s