cream of the crop

Intelectuali valabili ca Sever Voinescu şi Cătălin Avramescu candidează în oraşele natale (Ploieşti şi Mizil) din partea PD-L. Pe cât punem pariu că PSDPNLPRMPC va contraataca cu manelişti, lăutari, playboy comunali şi baroni cu sindromul Pickwick ?

Advertisements

11 thoughts on “cream of the crop

 1. 1/2 suspicios (ca e un plitical-marketing stunt, tre sa existe subiecte de cel putin 3 beri la terasele din bukres), 1/2 ignoranta (nu ii stiu decat din cateva articole): de ce cream of the crop? ce au facut extraordinar pana acum – politic, social etc.? sau ii numesti asa relativ la fauna din partea cealalta?
  daca pd-l-ul nu ar avea atatea elene care fac tandari filiale oricum penibile, as mai zice.

 2. Merg pe ideea că oamenii lăsaţi să aleagă indivizi şi nu grupuri îi vor trimite pe cei mai buni dintre ei să-i reprezinte. Atât în cadrul partidului cât şi în Parlament.

 3. Oprescu exact pe ideea asta a mers: individul impotriva “sistemului ticalosit”. Ti-am dat un contra-exemplu.

  Sistemul uninominal are partile sale bune, dar nu e panaceu. Mai ales cand pui in ecuatie apetenta romanilor pentru gandire.

  Dar revenind: ce stii despre cei doi, concret, ceva siviuri, orice in afara de articole la ziar? Si parca merg din partea PD-L, asa ca nu sunt indivizi ci mai mult reprezentanti individuali.

 4. Nu discut criteriile, doar faptul că procesul democratic se poate realiza mai bine cu vot uninominal şi va rezulta în ceea ce alegătorii consideră mai bun. Partidele în cazul ăsta au un rol simbiotic – ele asigură banii de campanie iar în schimb vedetele le împrumută o parte din prestigiu prin asociere. Mai puţin pervers decât votul pe liste şi mai benefic pentru populime.

  Uite nişte informaţii despre Cătălin Avramescu:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83t%C4%83lin_Avramescu
  http://web.mac.com/avramescu/My_Site/CV.html

  Despre Sever Voinescu nu ştiu mai multe decât ce reiese din articolele lui, dar presupun că o să apară un sivi acum că-i catindat.

 5. Stefan, sa dea, sa fie ca tine. Eu sunt mult mai sceptic, parca toti sunt prea o apa si un pamant. Si cum ziceam, daca PD-L-ul ar scapa macar de acea Udrea, parca ar incepe sa fie mai palatabil.
  US se bazeaza pe uninominal si de aici poti extrage fel de fel de povesti si ciudatenii. Uite, de ex. Arnie. Arnie e republican. Dar, deep in his heart, este democrat, mai ales ca nevasta-sa e o Kennedy. Arnie are un Hummer, dar se bate acum pentru foaie verde si ii zice lu Obama ca sa il faca “tzar al energiei”, ca sa vezi ce mama-mama. Arnie este un caz vesel si benign de perversitate in sistemul uninomal. S-a folosit de masinaria republicana, sa dea jos un democrat care avea un singur defect: era plictisitor. Dupa care le-a dat peste maini republicanilor si s-a aliat cu democratii din Sacramento.

  Multam pentru acele linkuri, o sa ma uit.

 6. Da, Avramescu e interesant. O sa incerc sa citesc ceva publicat de el.
  Dar…Mizil?:)
  Stii cu ce or sa inceapa pesedeii? Exact cam cu ce ai zis tu – vezi iar Oprescu. Si or sa inceapa cu ce fac pe aici republicanii: “eh, asta e toba de carte, nu tre sa avem incredere in el, e slab”. Ura fata de carte, ca arma politica.

  Si in Constanta, o sa cantindeze Udrea?:) Intr-un fel se inscrie in peisajul respectiv:)

 7. Între noi fie vorba, democraţia nu are nicăieri ca rezultat trecerea elitelor intelectuale la conducere. Thought experiments de genul votului censitar pe bază de IQ nu au aplicabilitate practică şi pot fi subminate ca orice utopie. Democraţia e însă suficient de bună pentru a traduce voinţa majorităţii în acţiune politică şi cu cât e mai participativă cu atât mai bine. Dacă majoritatea e tembelă şi alege vedete porno în parlament nu e vina sistemului. Înseamnă pur şi simplu că asta e vox populi.

  Crezi că Udrea e ceva scandalos? Există nişte interceptări telefonice în care ministra egalităţilor de şansă din guvernul italian (o animatoare TV care dansa în curu gol prin studio) îi povesteşte unei alte ministre cum e să-i sugi pula lui Berlusconi. Presa tace mâlc (aflăm chestiile astea de la comici văzuţi pe youtube) şi primul ministru a băgat pe ţeavă o lege care interzice interceptările telefonice pentru infracţiuni pedepsite cu mai puţin de 10 ani de închisoare. Deci nu-mi fac iluzii în legătură cu clasa politică. Vreau doar o îmbunătăţire, cât de mică, şi cei câţiva oameni valoroşi atraşi de PDL îmi dau speranţa că se poate.

 8. 1. Evident ca treaba cenzitara este o prostie, evident ca demos-cratos este deobicei manipulata, asta o stim de acum 2400 de ani. Nu asta e problema. Ci: a. sunt suficienti 2 rataciti bine intentionati pentru a schimba ceva? Nu cred, statistica imi spune altceva. b. Problema participativa este cu cantec. Istoric si mai ales in cazul nostru. c. Vox populi este de fapt sistemul. Camorra nu dispare din aceeasi cauza. Sistemic, romanii vor un Mazare, sistemic romanii au niste probleme.

  2. Da, Udrea este ceva scandalos, da, ministra aia este altceva scandalos, da presa in tacerea ei este scandaloasa. Iar Berlusconi pune de o mica dictatura in mijlocul Europei, ceea ce face EU scandaloasa. Asa ca nu mai mir ca problema sistemica romaneasca este tolerata. Atat timp cat mergbancile cu filiale in fiecare cartier, langa farmacia, jocurile de noroc si amanetul, lucrurile vor fi bune si scandaloase. Pentru ca este profit.
  Revenind, stiind ca PD-L -ul face parte din acest sistem, oricum ai lua acceptia sistemului, cum pot crede ca 2 indivizi, chiar si extrem de bine intentionati vor schimba ceva?

 9. Da, rolul ei e de a garanta şanse egale femeilor. Îţi dai seama ce băşcălie…

  Mai cred încă în capacitatea individului de a schimba sistemul. Chiar dacă nu schimbări majore. Uite de exemplu la diferenţa dintre Iliescu şi Băse. Se evoluează în paşi mici dar atâta timp cât direcţia e bună şi eu pot să privesc situaţia cu detaşare din exterior, e bine.

 10. Da, individul poate schimba sistemul prin 3, cel putin, cai:

  1. Dictatorul cu viziune. Petru cel Mare. In versiune mai slaba, numit “the benevolent dictator”.

  2. Un cineva cu o personalitate extraordinara. Isus. Gandhi.

  3. Un cineva care prin puterea exemplului reuseste sa faca o agregare in timp. Care apoi e preluata de 1., sau 2. Acesta, in schimb, ii trebuie timp sa faca aceasta agregare. Cateodata mult mai lung decat viata sa biologica.

  Stefan, sa nu ajungem sa zicem de Iliescu ce bun era, dupa cum se vad lucrurile de la distanta, dar si imediat ce ai coborat din avion, pe Otopeni. Aia mi-e mie. Loc de mai rau e intotdeauna. Si ce e acum, acolo, parca i se creeaza spatiul de actiune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s