despre morţi

A murit Octavian Paler şi brusc a devenit un om bun. Nu mai e bătrânul depresiv şi senil căruia îi pute jumătate din lume (că pe cealaltă nu o înţelege) şi mănâncă căcat în ceata lui Voiculescu. Nu, moartea l-a spălat de păcate şi printr-un sistem de compensare i-a adăugat calităţi. Nu mai e directorul organului propagandistic TVR de pe vremea lui Ceaşcă, ci e filosoful coborât să ajute cetatea, polemistul care avertizează asupra “războiului civil psihologic” provocat de susţinerea lui Băsescu, împăciuitorul care crede că acţiunea Parlamentului nu a fost greşită, ci doar pripită şi că e cazul să ne liniştim.

Luaţi-l pe Paler aşa cum a fost, cu bune şi cu rele. Moartea e naşpa şi ne înfricoşează dar ar trebui probabil să ne lepădăm de frica de morţi şi de tot ce se asociează cu ieşirea noastră inevitabilă din scenă. Nu există compensări pentru prostiile făcute în timpul vieţii, chiar dacă societatea e lovită subit de amnezie retrogradă.

Dumnezeu să-l odihnească.

2 thoughts on “despre morţi

  1. Hai spune sincer ce bere ai consumat la mitingul PSD-ului de la Constanta?
    Avem informati sigure de la tzatza Veta, vecina ta, ca ai fost prezent acolo, ai consumat mici formati chiar de catre mariner marca DP (“Dusmania Proletara”, nu va ganditi la PD) si ai scandat lozinci anti burghezimea mosiereasca presupusa PNL-ista la fel cum scandau, umezi de placere proletara stramosii tai rosii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.