oficiul pentru poştirea consumatorului

kawakawa a intrat în minunata lume a reclamaţiilor la protecţia consumatorilor şi mi-a amintit de prima mea reclamaţie de acest gen de acum 2-3 ani din Timişoara. Baiul era că se puneau în vânzare fructe şi legume stricate la Billa, sortarea fiind în sarcina cumpărătorilor care se conformau cuminţi ca nişte scormonitori în gunoaie. Am depus cererea pe net, probabil pe anpc.ro. La sfârşitul intervalului maxim în care trebuie soluţionată cererea (30-40 de zile parcă) mă sună o agentă OPC să mă întrebe la care din cele 2 magazine Billa e neregula semnalată (i-am zis că la amândouă, dar pentru că avea nevoie de unul singur să facă inspecţia, am trimis-o la cel mai apropiat de mine) şi dacă am bonul de la achiziţia fructelor, pentru ramburs. V-aţi prins? Soluţia lor era să îmi ramburseze mie contravaloarea fructelor stricate pe care le-aş fi cumpărat. Dacă nu sunt suficient de tembel să cumpăr stricăciuni, atunci nu există nici o problemă. Inspectorul OPC trece prin spatele magazinului, îşi burduşeşte portbagajul şi-l doare în cur de marfa expusă la vânzare. Nooi sunteeem româââââni, nooi sunteeeem româââââni, noi sunteeem pe veeci aiiici stăpââââni…

2 thoughts on “oficiul pentru poştirea consumatorului

  1. In cazul tau nu avea ce sa solutioneze. Nu te obliga nimeni sa cauti in gunoaie. Pur si simplu nu cumparai si te duceai la concurenta. Ai de unde alege.
    Daca am face toti la fel si am inceta sa ne vaicarim…

  2. Ar fi mai bine să ne cunoaştem drepturile şi să nu ne resemnăm mioritic în faţa standului cu gunoaie din sectorul legume-fructe al unui supermarket. Tu ai impresia că în Austria un manager Billa îşi permite să-şi bată joc de sănătatea publică în halul ăsta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.